Utilitatea unei freze de zăpadă

Oricât de fermecați am fi de spiritul sărbătorilor de iarnă, mirosul zăpezii sau de priveliștea cu totul alb în cale, de îndată ce iarna își face simțită prezența, cu toții ne împiedicăm de problema deszăpezirii. Și cum datul la lopată nu place nimănui dar a cam devenit sport național pe timp de iarnă în România, vin în întâmpninarea dumneavoastră cu o soluție simplă, și anume: o freză de zăpadă!

Freza de zăpadă este o unealtă foarte răspândită în occident, care începe să își facă ușor ușor simțită prezența și la noi. O asemenea unealtă este capabilă să înlăture surplusul de zăpadă mult mai ușor decât ați putea crede. Dacă aveți de curățat o zonă de cel puțin 50-60 metri pătrați, deja “datul la lopată” nu mai este o opțiune din punctul meu de vedere, iar achiziționarea unei freze devine obligatorie! Vă va scuti de multe ore de muncă anevoioasă în ger. Costul unei freze pentru zăpadă este amortizat încă din primul an prin prisma orelor de munca în minus!

De unde se poate achiziționa o freză de zăpadă?

Simplu, majoritatea magazinelor cu profil de scule, utilaje sau construcții comercializează astfel de mașinării. Puteți studia piața chiar și online , unde găsiți o mare varietate, atât de prețuri cât și de modele, motoare, putere sau dimensiuni. Personal nu recomand să cheltuiți foarte mult, orientați-vă spre o freză cu un raport calitate-preț bun. La o căutare rapidă am găsit ceva interesant pe www.gardenpedia.ro. Țineți cont că pentru suprafețele înclinate, ideală ar fi o freză cu un motor de cel puțin 6.5 cai putere.

Alegerea totuși vă aparține, studiați cu atenție piața, cântăriți opțiunile și luați decizia corectă! Să vă dau și câteva sfaturi de utilizare ale frezei de zăpadă. În principiu, oricine poate utiliza o freză de înlăturare a zăpezii, trebuie însă să țineți cont de câteva lucruri.

Nu încercați să folosiți freza pentru deszăpezirea suprafețelor cu pietriș. Împreună cu zăpada și pietrele vor fi “curățate” și vor începe să zboare în diferite direcții. Pentru suprafețele mari, decuplați tracțiunea pe câte o roată, veți avea o manevrabilitate și o libertate de mișcare mult mai mare.

Acestea fiind spuse, sper că sunteți pregătiți să “luptați” împotriva zăpezii. Cu “armele” necesare nu aveți cum să ratați victoria.