Tu știi ce înseamnă numele tău?

Numele unei persoane a jucat un rol important încă din timpuri străvechi, astfel încât fiecare persoană să fie recunoscută după nume. Având în vedere că noi ne tragem din latini, vom găsi numele noastre și prin afară, uneori puțin derivate, alteori nu.

Numele este de asemenea ceva ce ne reprezintă până la un anumit punct. Este ceva pe care părinții noștri îl decid în locul nostru, și în aproape toate cazurile trăim cu acest nume până la sfârșitul vieții. Indiferent că îți schimbi numele după căsătorie, prenumele îl ai și vei rămâne cu el, pentru că viața bate filmul și nu ne putem schimba numele atât de ușor, fără motive bine întemeiate.

De obicei mamele care ne poartă în pântece nouă luni de zile au un impact decisiv asupra numelui nostru, iar noi, ca copii lor trebuie să acceptăm acest lucru pentru că ele ne-au dat viață.

Însă oare ce face o mamă înainte să decidă numele copilului său?

De regulă o mamă sau un tată hotărăște ca copilul său să aibă numele unei persoane foarte importante din viața sa. Eu spre exemplu știu că tata a decis să ii dea numele Valentina surorii mele pentru că persoana pe care a iubit-o el cel mai mult în adolescență se numea așa, și mulți părinți procedează astfel.

Imediat ce numele pruncului este ales, mamele cum sunt foarte grijulii, caută să afle semnificatia numelui viitorului ei copil, astfel încât să știe de la bun început dacă este un nume rău sau mai puțin rău.

De asemenea, în era în care trăim noi astăzi și cu toată moda și așa mai departe, tinerele mămici își doresc ca puișorul lor să aibă un nume cât mai diferit și frumos, astfel adaptând nume din alte țări, pentru că doresc ca copii lor să fie mai diferiți, mai originali și să fie vorbiți de bine.

Astfel, mamele au câteva variante încă dinainte să fie însărcinate, iar de cele mai multe ori își doresc un băiețel, iar asta le face să caute nume populare de baieti și să aibă câteva variante de rezervă în cazul în care tatăl copilului nu este de acord cu numele ales de tânăra mămică.

Însă orice nume ar alege, trebuie purtat cu mândrie de către copil!