Tsavo, casa animalelor africane fascinante

Tsavo este cel mai mare parc din Kenya si unul dintre cele mai mari parcuri din intreaga lume. Acesta este impartit in Tsavo de Est si Tsavo de Vest. Raul Tsavo trece prin parc, dar linia de cale ferata si drumul A109 sunt cele care impart parcul in doua. Exista o multime de lucruri pe care le poti vedea in acest parc. Poti alege sa faci un tur in jurul tuturor atractiilor turistice ale acestui parc sau poti sa le vezi separat. Din moment ce este impartit in doua, exista tururi turistice care iti arata frumusetile din Tsavo de Est si exista alte tururi turistice care iti arata privelistile din Tsavo de Vest.

Vei observa ca pana si clima difera intre cele doua parti ale parcului din Kenya. Clima din Tsavo de Est este foarte uscata si fierbinte, in timp ce clima din partea vestica a parcului este umeda. In Tsavo de Est, principalele atractii sunt “The Big Five”, animalele mici, pasarile si difersitatea terenului. Aici vei intalni sute de animale, cel mai bun mod de a le cunoaste fiind, desigur, printr-un safari, dimineata devreme sau seara tarziu. In aceste perioade ale zilei, vei avea posibilitatea sa vezi animale vanand, hranindu-se sau lenevind. Parcul Tsavo de Est este renumit pentru leii sai lipsiti de coama.

De obicei, leii de sex masculin au o coama mare si grea in jurul gatului, care este de culoare deschisa, dar care isi inchide culoarea odata cu trecerea anilor. Masculii Tsavo nu au o coama. Ei sunt, de asemenea, mai mari si mai grei decat leii din celelalte specii. Acesti lei sunt cunoscuti pentru faptul ca traiesc in grupuri cu multe femele, in care domina un leu in varsta. Intr-un grup de lei Tsavo, vei gasi un singur mascul. Acest mascul merge la vanatoare si are rolul de a hrani intregul grup pe care il conduce.

In Tsavo de Vest, vei gasi Sanctuarul Rhino. Acest loc a fost construit pentru a proteja numarul de rinoceri negri, care este in scadere alarmanta. Din pacate, rinocerul negru este astazi o specie pe cale de disparitie. La sanctuar, vei gasi, de asemenea, alte specii amenintate cu disparitia. Sanctuarul Ngulia este, in mod cert, un must-see in Tsavo de Vest. Alte locuri de interes in aceasta parte a parcului sunt izvoarele mzima, rocila mudanda, platoul Yatta, barajul Aruba si cascada Lugard.

Leave a Reply