Traseu prin Munții Ciucaș

Un traseu perfect pentru oamenii ce doresc sa nu cheltuie prea mult, dar in acelasi timp sa se bucure de niste privelisti unice in timp ce nu fac un efort exagerat sunt Muntii Ciucas. Acesti munti, fiind situati la o distanta de doar 150 de kilometri de Bucuresti, sunt numai buni pentru acest lucru.

Acesti munti au numeroase formatiuni ciudate, iar culorile lor te vor face sa te simti mai aproape de natura pentru ca iti vor delecta spectrul vizual cu o multitudine de privelisti de neuitat. Dupa ce treci de Cheia si urci spre Brasov, va trebui sa te opresti langa Pasul Bratocea, chiar pe partea dreapta a drumului.

Daca vei urma traseul cu dunga rosie vei merge pana la releul de televiziune. Drumul urca destul de incet, iar cand vei iesi la luminis vei vedea Sfinxul Bratocei. Acest sfinx iti va aminti putin de sfinxul din Bucegi, daca ai reusit sa-l vezi. Pana la Saua Tigailor drumul este destul de usor prin jnepenis si apoi vei ajunge la pasunea alpina.

Gradul de dificultate este scazut si nu va trebui sa-ti faci griji pentru nimic. Mai este si o posbilitate pentru persoanele dornice de aventura si aceasta posibilitate este urcarea printre stanci, ocolind Sfinxul prin stanga. Aceasta este foarte abrupta si va trebui sa ai mare grija unde calci.

Daca vei face acest lucru si te vei sprijini de smocurile sanatoase iarba vei ajunge sus unde privelistea va fi una de neuitat. Dupa ce ai facut o pauza, va trebui sa continui urcarea cu atentie spre partea dreapta, iar daca vei observa. Vei ajunge din nou pe traseul marcat cu dunga rosie.

Pe varful Ciucas poti face o bine meritata pauza pentru mancat. Lucrul care cu siguranta iti va atrage atentia in zona va fi stanca imensa ce seamana cu un cap de urias.

Leave a Reply