Trăiește în prezent

De când mă știu mi s-a întâmplat să omit anumite lucruri și să fiu nevoit să mă întorc înapoi acasă pentru a verifica dacă am stins becurile, dacă am oprit aragazul sau alte exemple asemănătoare. În afară de aceste chestii mi s-a întâmplat să merg într-un anumit loc din casă pentru a lua ceva dar când am ajuns acolo am uitat de ce venisem sau am vrut să-i spun ceva unei persoane dar exact atunci când am vrut să o fac mi s-a șters complet din minte acel lucru.

Știind că mintea mea funcționează în parametrii optimi iar memoria la fel am început să-mi pun tot mai multe semne de întrebare și să caut rezolvări pentru aceste probleme. În primul rând, iar asta ar trebui să rețineți, am început prin a căuta sursa implicit cauza lucrurilor care se întâmplă. Odată descoperită aceasta am putut să încep modificarea ei respectiv schimbarea efectului (problemelor) și am ajuns la concluzia că ar trebui să trăiesc mai conștient.

Ce înseamnă asta? De câte ori nu ți s-a întâmplat ca o persoană să discute ceva cu tine iar tu să te gândești complet în altă parte și nici măcar să nu-l auzi sau să faci un lucru fără ca măcar să-l realizezi? Ei bine am încetat să mai fac astfel de treburi ci pur și simplu încercam să mă concentrez cât mai mult pe ceea ce fac. De exemplu, în momentul în care scriu acest articol singurul lucru care se desfășoară în mintea mea este conținutul lui, nimic altceva.

În încheiere, ca o concluzie pe care o puteți trage din acest articol ar fi să trăiți cât mai mult în prezent, indiferent de ceea ce faceți. Într-adevăr, oricine are nevoie de câteva momente de liniște în care să viseze la diverse lucruri însă încearcă să fii cât mai conștient de ceea ce faci. Gândindu-te la trecut probabil vei avea ceva regrete, gândindu-te la viitor vei avea așteptări, gândindu-te la prezent în schimb vei putea trece peste regrete și vei putea materializa așteptările.

Lasă un răspuns