Sfaturi pentru a face economii

Este posibil sa economisim bani in fiecare luna, astfel insat sa aveti o suma pe care sa va puteti baza in caz de probleme? A economisi pare un lucru foarte greu de facut pentru ca va trebui sa renuntati la niste lucruri utile, astfel incat sa reusiti sa economisiti mai multi bani.

Cu toate acestea, economisirea nu este imposibila si veti vedea ca exista chiar si unele trucuri spre care va veti putea orienta, astfel incat sa evitati zilele intregi de incordare pana in momentul in care veti primi salariul.

Un prim sfat de care puteti tine cont este sa nu platiti cu cardul. Va veti trezi in orice moment ca aveti de-a face cu niste comisioane inutile. Alegeti sa platiti de fiecare data cash. Mai este si o chestiune mentala.

Veti vedea astfel ca veti avea in portofel mereu o suma de bani. Va va fi mai greu sa scoateti aceasta suma din portofel. Atunci cand veti plati cu cardul va va fi mult mai usor. Acest lucru se datoreaza faptului ca nu veti percepe senzorial suma pe care o veti cheltui.

Un lucru pe care il puteti face este sa va planificati bugetul lunar. Intotdeauna trebuie sa detineti controlul banilor. Daca nu ii veti controla, banii vor ajunge sa va controleze pe voi. Alegeti intelept, iar ceea ce ramane din suma totala, o puteti imparti in saptamani si in zile.

De asemenea, nu uitati sa va limitati cumparaturile la banii pe care-i aveti. O lista de cumparaturi va va permite sa va limitati doar la anumite produse. Veti vedea ca procedand in acest fel, nu veti mai avea probleme cu lucrurile pe care le-ati cumparat si care s-au stricat sau au expirat in frigider sau in dulap.

Nu veti mai cumpara mai mult decat este necesar, iar acest lucru va conta enorm. Hipermarketurile vor incerca sa va distraga atentia cu tot felul de produse care nu vor fi neaparat necesare. Promotiile va vor imbia si veti vedea ca veti fi atrasi de numeroase produse inca de la casa de marcat.

Limitati-va doar la ceea ce ati scris pe lista, iar oricat de tentant ar fi sa cumparati si alte lucruri, nu va abateti de la aceasta lista. Un lucru important este sa evitati pe cat posibil imprumuturile. La urmatoriul salariu va trebui sa platiti si pentru aceste datorii. Bugetul vostru lunar va scadea simtitor daca veti proceda in acest fel.

Lasă un răspuns