Serialele care au bătut recorduri istorice în domeniul televiziunii

Daca iti place sa citesti o multime de lucruri interesante sau amuzante despre serialele tale preferate sau despre lumea serialelor, ai ajuns la locul potrivit. In acest articole vei afla care sunt serialele care au batut toate recordurile in domeniul televiziunii.

Cel mai lung serial din istorie. Nu, nu este vorba despre The Young ant The Restless, care are „doar” 12.000 de episoade in total. Lansat in anul 1952 de catre televiziunea americana, serialul „The Guiding Light” are 15. 762 de episoade. De fapt, serialul a inceput la radio n 1937 inainte de a ajunge pe micile ecrane. Deci numarul sau de episoade ajunge chiar pana la 18.262!

Cel mai vizionat episod din istoria Statelor Unite. Uita de „Friends” sau de alte seriale precum „Grey’s Anatomy”. Difuzat in 28 februarie 1983, ultimul episod din „M.A. S.H”, care povestea viata unui personal medical dintr-un spital de campanie de pe frontul armatei americane, a marcat pentru totdeauna istoria televiziunii americane. A fost vazut de catre 106 milioane de telespectatori adica, 77%. Un record absolut pentru un serial de televiziune care poate nu va fi niciodata atins.

Cel mai scump sezon din istorie. Am putea crede ca serialul „Game of Thrones” cu ai sai dragoni impozanti si cu satele sale sangeroase ar fi serialul cel mai scump din istorie. Dar nu e chiar asa. Cel mai scump sezon din istoria serialelor este sezonul cu numarul 5 din E. R. un singur episod din serialul foileton american a costat 13 milioane de dolar in medie, timp de 2 ani, adica in jur de 280 de milioane de dolari pentru 22 de episoade la sfarsitul anilor 1990.

Serialul cel mai bine notat din istorie. Walter White si Jesse Pinkman pot sa fie foarte mandri de ce au reusit sa faca. „Breaking Bad” a intrat in cartea recordurilor in 2014, la categoria cel mai apreciat serial din istoria televiziunii. Acest lucru s-a intamplat datorita sezonului cu numarul 5 care a atins cifra perfecta de 99% pe site-ul Metacritic.

Serialul cu cele mai multe nominalizari din istorie. Exista numeroase ceremonii de recompensare in lume. Si totusi, una dintre ele ramane un adevarat reper in ceea ce priveste premiile acordate- este vorba despre Emmy Awards. Este echivalentul Oscarurilor pentru televiziune. Iar serialul „Game of Thrones” a primit in total numai putn de 161 de nominalizari de-a lungul istorie sale. Un record care nu stm daca va putea fi batut…

Lasă un răspuns