#SEEN: The Purge [2013]

Așa cum v-am promis ieri că o să încep în curând seria #SEEN, iată că a sosit mai repede decât vă așteptați, atât voi, cât și eu.

Începem cu primul film pe care l-am văzut aseară, poate că văzut este un cuvânt mult prea mare pentru ce rahat am primit, și nu mi s-a mai întâmplat de ani de zile să adorm la un film. Deci vă dați și voi seama cât de prost mi s-a părut astfel încât am ajuns să mă trezesc dimineața și să realizez că nu mai știu cum s-a terminat.

Filmul după cum bănuiți este The Purge, cu o notă de 5.6 pe IMDb, notă dată de peste 100.000 de voturi! De regulă nu mă iau după aceste note, pentru că am văzut filme cu o notă mai mică de 4 care mi-au plăcut enorm.

În The Purge este vorba despre o anumită noapte a judecății, care este organizată o singură dată pe an, într-o noapte și ține 12 ore. Această noapte a judecății înseamnă că în acele 12 ore, orice crimă nu va fi pedepsită, serviciile publice precum poliție, pompieri și spitale nu sunt disponibile.

Această noapte a judecății a fost votată pentru ca totul să fie în regulă în țară, astfel că toată lumea are locuri de muncă, un adăpost și implicit un trai decent sau chiar mai mult decât atât. Asta înseamnă că nu mai sunt violuri, nu mai sunt furturi și crime, asta până când noaptea judecății care după cum v-am spus este organizată o dată pe an, se apropie.

Scenariul este bun din punctul meu de vedere, însă mă întreb de ce oare am adormit la film? Eu fiind pregătit să văd și partea a 2-a a filmului, numită The Purge: Anarchy.

Și totuși mă întreb de ce am adormit la jumătatea filmului dacă totul părea în regulă. Scenariul după cum vedeți este unul foarte bun. Din punctul meu de vedere acesta este un film prost, cel puțin mie nu mi-a plăcut și poate într-o bună zi îi voi mai da o șansă să-l văd până la final și poate să revin cu un nou articol asupra lui și a continuării lui.

Sper ca al doilea articol din această serie să nu fie ca acesta și să vin cu vești grozave pentru voi și o recomandare de zile mari.