Sănătate – rezoluții pentru anul 2020

Atunci cand vrem sa incepem nou an asa cum trebuie, avem nevoie de rezolutii potrivite, mai ales in domeniul santatii. Iata deci care sunt cele mai bune pentru anul 2020.

Antreneaza-te in forta. In doar 10 minute pe zi, vei putea castiga in energie, vei avea oase mai puternice si un metabolism mai rapid.

Controleaza portiile. Vrei ca in noul an sa reduci numarul de kilograme sau sa te mentii in forma? In acest caz, ar trebui sa incerci sa reduci portiile. Studile au ajuns la concluzia ca portiile reduse te ajuta sa slabesti si nu te lasa sa te supralimentezi.

Poarta o protectie solara tot anul. Expunerea la soare afecetaza pe toata lumea. Pe langa faptul ca poate cauza cancer, dupa 50 de ani mai ales, mai poate cauza si aparitia de pete brune si riduri precoce.

Renunta la sare. Studiile arata ca foarte multe persoane consuma de doua ori mai multa sare decat se recomanda. Iar pe langa faptul ca aceasta contribuie la retentia de apa, creste si presiunea arteriala. Alimentele transformate contin foarte multa sare deci ar fi bine sa citesti foarte bine etichetele.

O alimentatie slaba in sare va diminua riscurile de a suferi de boli cardiace, dar si de hipertensiune si te ajuta sa gestionezi asa cum trebuie o greutate sanatoasa.

Consuma mai multi antioxidanti. Atunci cand corpul descompune alimentele, acesta produce molecule care se numesc radicali liberi. De-a lungul timpului, neplacerile cauzate de acestia, duc la cancer, infectii, maladii cardiace sau inflamatii. Aici intra insa in scena antioxidantii. Merele, rosiile sau cafeaua sunt foarte bogate in antioxidanti care iti vor proteja corpul.

Renunta la fumat. Pentru fumatori, aceasta rezolutie pare imposibila deoarece renuntatul la fumat pare o provocare imposibila. Daca te vei gandi la avantajele sale si te vei gandi de asemenea si la cate resurse ai la indemana pentru a face asta, anul 2020 ar putea deveni anul in care renunti la fumat.

Alege sa practici o activitate fizica. Adauga miscarea activitatilor tale zilnice, macar 30 de minute in fiecare zi si vei vedea cum odata de ai dezvoltat acest obicei, posibilitatile sunt infinite.

Trebuie sa ai asteptari cu privire la propria persoana. Iata un lucru foarte important pentru sanatatea mentala si fizica. In mod evident, usor de zis, greu de facut. Un spirit critic interior iti poate ruina toate eforturile, nu te lasa sa iti atingi obiectivele personale si iti diminueaza capacitatea de a deveni o persoana activa in viata ta.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?