Să-i educăm sau să-i marginalizăm? Asta e întrebarea!

Cu toții greșim însă nimănui nu-i convine să i se atragă atenția într-un mod înjositor, fără a i se aducă un argument, fiind luat peste picior. Asta este principala problemă în blogosferă și principalul motiv pentru care eu consider că blogosfera nu va mai evolua.

O a doua problemă este aceea că majoritatea bloggerilor “notorii”, încep să creadă deja “mult prea sus”, pentru a-i aduce un argument unui începător în domeniu, atunci când greșește. E mai simplu să râzi de el, să-l faci prost în față, analfabet, agramat, incult sau fel și chip. Bineînțeles că nu rezolvi nimic, tipul ce greșește automat nu va învăța nimic ba chiar mai mult se va simți ofensat direct, pe bună dreptate iar ție stimabilule, îți crește inima atunci când arunci cu pietre în cineva. Așa-i, nu?

Ei bine, asta este una din problemele cu care blogosfera se confruntă. Mulți se simt atotcunoscători, ăsta e adevărul. Toți speră ca blogosfera să evolueze, toți se laudă că ei sunt “fondatorii” blogosferei din România, dar nimeni nu face nimic pentru a o dezvolta în continuare. Vrei un sfat? Nimeni nu ți-l dă. Vrei o părere? Toți fac bășcău de tine! Ai realizat ceva? Cu siguranță există unul care ar fi putut face treaba mai bine decât tine!

Apoi, întrebarea mea este: Tu, ai ajuns unde ai ajuns, pe munca ta, pe forțele tale sau pe spatele altora, e mai puțin interesant. Acum, dacă tot vrei să ajuți la dezvoltarea blogosferei, de ce nu ai da un sfat, o mână de ajutor la nevoie sau de ce nu încerci să sprijini măcar moral, un blogger la început de carieră? De ce atunci când greșește te simți responsabil să-i spui că este prost? De ce nu i-ai spune ce a greșit, eventual să-i dai un sfat în această privință? Pentru că e mai ușor să-l iei peste picior!

Și știți ce? Mulți conștientizează acest lucru însă merg pe burtă. Nimănui nu-i pasă dar toți se consideră mentori sau formatori. Deci, hai să aruncăm cu pietre în ei! Sunt proști și așa vor rămâne, ce rost are să-mi pierd timpul cu ei, nu? Stimabililor, voi ce vă încadrați în criteriile de mai sus, mi-e scârbă de voi!

Leave a Reply