Probleme De Sănătate Înainte De Sarcină

Complicatiile sarcinii sunt problemele de sanatate care apar in timpul sarcinii. Ele pot implica sanatatea mamei, starea de sanatate a copilului, sau ambele. Unele femei au probleme de sanatate inainte de a ramane insarcinate, care ar putea duce la complicatii. Unele probleme de sanatate pot impiedica o femeie sa ramana insarcinata. Insa exista metode de inseminare artificiala, sau fertilizare in vitro, care au o rata de succes din ce in ce mai mare. Retineti ca, daca o complicatie este comuna sau rara, exista modalitati de a gestiona problemele care apar in timpul sarcinii.

Probleme de sanatate inainte de sarcina

Inainte de sarcina, asigura-te ca discuti cu medicul tau despre problemele de sanatate pe care le ai sau le-ai avut in trecut. Daca ti se administreaza un tratament pentru o problema de sanatate, medicul ar putea dori sa schimbe modul in care problema este gestionata. Unele medicamente utilizate pentru tratarea problemelor de sanatate ar putea fi daunatoare daca sunt luate in timpul sarcinii. In acelasi timp, oprind medicamentele de care ai nevoie, ar putea fi mai grav. Cu siguranta poti avea un copil normal si sanatos atunci cand problemele de sanatate sunt tinute sub control, si atunci cand ai o buna ingrijire prenatala.

Astm – Astmul necontrolat poate creste riscul de preeclampsie, poate afecta cresterea in greutate a fatului, poate duce la nastere prematura, nastere prin cezariana, precum si alte complicatii. In cazul in care femeile gravide opresc utilizarea medicamentelor de astm, chiar si astmul bronsic usor poate deveni sever.

Diabet – Nivelul ridicat de zahar din sange pe timpul sarcinii, poate afecta copilul si poate agrava starea femeii pe termen lung. Doctorii recomanda ca diabetul sa se tina sub control cu cel putin 3-6 luni inainte de a concepe.

Probleme legate de sarcina

Uneori apar probleme de sarcina chiar si la femeile sanatoase. Anumite teste prenatale efectuate in timpul sarcinii pot ajuta la prevenirea acestor probleme, sau pot ajuta la tratarea lor inca din timp. Cateva dintre problemele mai comune care apar pe timpul sarcinii sunt: anemie, depresie, diabet gestational, tensiune ridicata, etc.

Leave a Reply