Prin județul Buzau

Judetul Buzau ofera o multime de locuri de vizitat, care nu ar trebui ratate, daca ajungeti in aceasta zona. Daca esti un calator, vei aprecia faptul ca aceasta zona a tarii nu este plina de autocare de turisti, viata la sat fiind primordiala.

In Pietroasele, pe Drumul Vinului se afla Termele Romane. In urma cu 1600 de ani, aici au fost trimise capeteniile unei legiuni romane pentru a opri atacurile barbare. Se spune ca la marginea localitatii Pietroasele, in anul 1837, niste localnici au descoperit „Closca cu puii de aur”, lucru ce a pornit o adevarata isterie in zona, foarte multe persoane incercand sa descopere si alte comori.

Acesta a fost locul in care s-a descoperit cel mai mare tezaur de aur din lume, din acest motiv, foarte multe persoane au inceput sa viziteze aceasta zona. Mesterul pietrar din Pietroasele se afla pe drumul care duce spre locul unde a fost descoperita „Closca cu puii de aur”. Acesta sculpteaza, dar si canta, fabricandu-si numeroase instrumente muzicale.

Un alt loc pe care va trebui sa nu-l ratezi este Cetatea de la Gruiul Darii. Privelistea de pe aceasta cetate, spre valea Buzaului este una superba. Aici se gasesc ruinele unei cetati dacice de la curbura carpatilor.

Privelistea de la biserica din Naeni, este ceva ce nu ar trebui sa ratezi daca ajungi in Buzau. Daca vei ajunge in zona Manastirii Ratesti, atunci nu va trebui sa ratezi o pauza de picnic pe dealul din apropierea manastirii. Vei avea parte de o priveliste inedita ce seamana cu un amfiteatru natural. Vei putea vedea foarte bine Berca, dar si Valea Buzaului de aici. Un apus pe malul Buzaului nu ar trebui ratat. Cel mai bine este sa mergi pe digul de pe malul buzaului, spre Brasov pentru a vedea un apus unic.

Leave a Reply