Orase din Spania pe care nu te-ai gandit sa le vizitezi

Cand avem in vedere un sejur in Spania, primele orase care ne vin in minte sunt Barcelona sau Madrid. Insa Spania adaposteste o multime de alte orase frumoase care merita sa fie vizitate.

Toledo, in detrimentul Madridului. La o ora distanta cu masina de Madrid, Toledo completeaza imersiunea spaniola. Orasul este supranumit ”orasul celor trei culturi” datorita prezentei comunitatii de evrei, arabi si crestini timp de mai multe secole si dispune de o oferta culturala bogata si variata.

Sinagogi, catedrale si moschei, iata ce pot vizita turistii la Toledo si nu numai. Trecutul sau de oras imperial se viziteaza prin intermediul ruinelor si fortaretelor. Centrul vechi este magnific.

Gerona in detrimentul Barcelonei. Daca Sagrada Familia a lui Gaudi nu mai are nici un secret pentru tine, lasa Barcelona si viziteaza imprejurimile acesteia. Gerona se afla la cateva sute de kilometri distanta de Barcelona. Catedrala sa, construita intre secolele XIV-XVII este cea mai mare biserica din Catalunia. Profitand de un city-break, curiosii pot vizita carietul evreiesc, unul din cele mai importante din Europa in Evul Mediu. Gerona este in egala masura destinatia ideala pentru gastronomi.

Cordoba in detrimentul Seviliei
. In centrul Andaluziei, Granada atrage curiosii dorinici sa descopere Alhambra in timp ce altii prefera sa se plimbe pe stradutele pavate din Sevilia. Noi te sfatuim sa alegi Cordoba in detrimentul Seviliei si vei vedea ca nu vei regreta alegerea facuta. Cordoba este un oras recunoscut de patrimoniul mondial Unesco. Turistii pot vizita Mezquita, o moschee-catedrala, considerata cel mai important monument islamic din Occident.

In centrul istoric, Alcazar este o fortareata care merita sa fie vizitata, la fel ca si cartierul evreiesc. Pe strada Baena turistii vor avea parte de o descoperire remarcabila: orasul roman Parque Arqueologico de Torreparedones. Un sit istoric care inca mai ascunde o multime de secrete.