Motive pentru care ar trebui să consumi mai multă apă

Apa este cea de-a doua bautura cea mai populara in SUA, dupa bauturile racoritoare. Acesta este un lucru infricosator, deoarece bauturile cu zahar sunt un pericol imens pentru sanatate, marind riscul de obezitate, accident vascular cerebral, precum si alte probleme cardiace. Cu toate acestea, aceste pericole pot fi evitate daca oamenii aleg sa bea apa, care nu are efecte secundare negative. Asa ca renunta la bauturile carbogazoase pline de zahar si pune apa pe primul loc. Beneficiile ei sunt nelimitate.

Echilibrul fluidelor
Aproximativ 60 % din corp este format din apa. Consumul suficient de H2O mentine echilibrul fluidelor corpului, care ajuta la transportarea nutrientilor in organism, regleaza temperatura corpului, digera alimentele, si multe altele.
Controlul caloriilor
Uita de alte trucuri pentru dieta – apa te ajuta sa slabesti. Numeroase studii au gasit o legatura intre consumul de apa si pierderea kilogramelor. Motivul? Apa ajuta oamenii sa se simta mai plini, si ca urmare consuma mai putine calorii.

Combustibil muscular
Cand transpiri la sala muschii pierd apa. Iar atunci cand muschii nu au suficienta apa, ei obosesc. Deci, pentru un plus de energie ar trebui sa consumi apa, mai ales daca vrei sa ai puterea sa-ti termini exercitiile.

Functia renala
Rinichii nostri filtreaza 200 de litri de sange zilnic, elimina deseurile si transporta urina la vezica urinara. Cu toate acestea, rinichii au nevoie de suficiente lichide pentru a elimina ceea ce noi nu avem nevoie in organism.

Cresterea productivitatii
Un pahar de apa te ajuta sa te concentrezi mai bine si sa te simti mai odihnit cand muncesti.

Ajutor pentru mahmureala
In cazul in care bautura nu te lasa sa te dai jos din pat a doua zi, inlatura mahmureala cu un pahar de apa pentru hidratarea corpului, si pentru a opri durerile de cap.

Prevenirea durerii
Durerile articulare si crampele musculare pot aparea atunci cand organismul este deshidratat. Poti preveni aceste dureri daca bei suficienta apa.

Leave a Reply