Motive pentru care ar trebui să consumi bere

Foarte multe persoane refuză să consume bere din cauza mitului conform căruia berea ar duce la formarea celebrei deja burți de bere. Totuși, într-un sezon călduros precum e vara, este foarte greu să nu ieși măcar în weekend seara la o bere rece pentru a mai stinge din gradele numeroase din termometre, motiv pentru care vă prezentăm câteva beneficii ale berii despre care nu se prea discută.

1.Berea nu conține zaharuri
Dacă în cazul sucurilor carbogazoase, conținutul mare este o problemă, nu același lucru se poate spune și despre bere. Aceasta are un conținut de 93% apă, fiind deci și un produs bun pentru hidratare, conținutul redus de zaharuri poate duce chiar la prevenirea diabetului.

2.Berea este bună și pentru reglarea echilibrului hormonal
S-au realizat mai multe studii conform cărora berea este foarte bună pentru reglarea echilibrului hormonal, având totodată proprietăți afrodisiace și relaxante datorate conținutului de hamei care ajută la creșterea libidoului.

3.Berea poate fi folosită drept balsam pentru păr
Haimeiul, ingredient foarte important pentru prepararea berii, oferă părului strălucire, îi crește volumul și ajută totodată la întărirea firelor de păr chiar de la rădăcină. Totuși, berea trebuie fiartă mai întâi, pentru a elimina alcoolul.

4.Berea conține nutrienți
Berea este bogată în aminoacizi esențiali, dar și în calciu, fosfor, iod, magneziu și potasiu. Astfel, consumul moderat de bere ajută la protejarea densității minerale a oaselor.

Așadar, dacă până acum vă fereați de consumul unei ber din când în când, acum aveți 4 motive pentru a vă folosi de bere pentru propria sănătate. Totuși, de toate aceste beneficii vă puteți bucura numai dacă o consumați în cantități mici, deci nu trebuie să abuzați de bere doar pentru că vă poate oferi beneficii, pentru că în cazul în care berea este consumată în mod exagerat, atunci apar și problemele.

Leave a Reply