Monumente de vizitat o dată în viață

Pentru a ne asigura de faptul ca vei vizita crema monumentelor din lume, am selectat pentru voi cateva din monumentele care merita sa fie vizitate macar o data in viata.

Catedrala Sfantul Vasile din Moscova -Capodopera si simbolul arhitecturii traditionale rusesti, aceasta superba catedrala a fost construita in secolul XVII pentru a celebra infrangerea poporului mongol. Catedrala este situata in inima capitalei ruse.

Statuia Libertatii, New York – Acest monument emblematic al orasului New York a fost oferit de catre Franta ca semn de prietenie intre cele doua tari. Realizat de arhitectul Bartoldi, vei avea, din coroana statuii o priveliste superba asupra Manhattanului.

Taj Mahal, India – Construit in 1653 de imparatul mongol Shal Jahan in memoria sotiei sale, acest mausoleu sublim de marmura alba a necesitat 23 de ani de constructie fiind considerat una din cele sapte minuni ale lumii.

Turnul Eiffel, Paris – Construit de Gustave Eiffel cu ocazia expozitiei universale de la Paris din 1889, Turnul Eiffel, cu o inaltime de pste 300 de metri este astazi simbolul de necontestat al capitalei franceze.

Marele Sfinx din Gizeh, Egipt – Aceasta sculputa impozanta, cu o inaltime de 20 de metri si o lungime de 73 de metri, reprezinta un leu cu cap uman integrat in totalitate in stanca. Acest monument fascinant suscita pana si azi curiozitatea unui numar mar de turisti si nu pare pregatit sa ne dezvaluie toate misterele.

Marele zid chinezesc – Construit la sfarsitul secolului 15, marele zid chinezesc se intinde pe o suprafata de 6700 de kilometri. Este vorba de cea mai mare constructie umana realizata pana in prezent si atrage anual 10 milioane de vizitatori.

Bazilica Sf. Sofia, Turcia – Bazilica a fost construita la inceputul epocii bizantine. Martora splendorii si rafinamentului imperiului, a fost cea mai mare biserica din lume pana cand otomanii au transformat-o in moschee, in secolul 15.