Malcolm & Marie, un film pe care nu trebuie sa îl ratezi

Noul film din catalogul Netflix, Malcolm & Marie si-a facut aparitia online pe data de 5 februarie. Un film in care joaca actori cunoscuti precum Zendaya si John David Washington. Iata de ce nu ar trebui sa ratezi acest film. Cateva motive.

Dupa seara lansarii noului sau film, Malcolm, un tanar cineast debutant se reintoarce acasa in compania partenerei sale de viata Marie. Ziua a fost una lunga, epuizanta, stresanta insa si una euforica. Premiera a fost una minunata, Malcolm a reusit sa lase criticii cu gura cascata. Se anunta o noapte plina de fericire, ideala pentru a sarbatori. Cu toate acestea, cei doi au parte de o cearta violenta, devastatoare si tulburatoare totodata.

Zendaya si John David Washington sunt cap de afis. Filmat intr-un orasel din California, Malcolm & Marie se bazeaza in intregime pe sensibilitatea celor doi actori principali. Zendaya si John David Washington sunt singuri. Actrita in varsta de doar 24 de ani ofera aici o interpretare mai sincera ca niciodata. Interpreteaza un suflet in suferinta caruia ii este greu sa isi exteriorizeze durerea care o consuma incetul cu incetul. In schimb, pentru John David Washington acesta este un registru cu totul si cu totul nou.

O reflexie asupra unui secol XXI in suferinta.  In ciuda iubirii evidente care ii uneste, Malcolm si Marie trec printr-o disputa devastatoare care va lasa urme adanci in relatia lor de iubire. Reprosurile sunt prezente, cuvintele nespuse explodeaza, cuvintele depasesc gandurile si il inteapa pe celalalt cu cruzime. Un cataclism amoros care se hraneste in egala masura cu suferintele specifice secolului XXI. Toate sunt prezente. Relatia dintre barbat si femeie complicata si conflictuala, toxicitatea masculina, locul prepoderent al identitatii rasiale in societate, etichetele diverse si variate dar si furia si ura care il domina pe Om in ziua de azi. Un portret brutal al lumii contemporane, un bilant sufocant care ne determina sa ne punem intrebari cu privire la viitorul umanitatii.

Lasă un răspuns