Lindsay Lohan pierde procesul cu GTA 5

Fiind unul dintre cele mai controversate jocuri disponibile in momentul de fata tuturor gamerilor, GTA 5 are parte mai mereu de scandaluri, atat mai mari, cat si de unele mai mici. Principalele cauze ale acestor scandaluri le face continutul jocului, care de multe ori este foarte violent, vulgar si uneori de-a dreptul pornografic.

Datorita acestor lucruri, jocul a trecut prin foarte multe procese, chiar inainte de a fi lansat oficial publicului. Una dintre recentele dispute ale jocului GTA 5 este cu Lindsay Lohan. Aceasta a dat in judecata compania responsabile de crearea acestui joc, respectiv Take-Two Interactive pe motiv ca nu si-a dat acordul pentru folosirea imaginii sale in joc.

Personajul la care face referire aceasta, este Lacey Jonas, ce apare pe materialele promotionale a GTA 5 in bikini. In joc, acest personaj este unul foarte cunoscut si trebuie salvat de paparazzi. Judecatorii ce s-au ocupat de caz au ajuns la concluzia ca nu este nici o problema daca un joc video parodiaza o personalitate pentru ca nu exista lege care sa interzica acest lucru.

De asemenea, s-a ajuns la concluzia ca jocul GTA 5 nu intra sub incidenta legilor de advertising sau comert, procesul fiind inchis. Tot acesti judecatori au mai mentionat ca povestea se vrea a fi o satira si nu sunt motive pentru care compania ce a produs jocul GTA 5 sa fie sanctionata.

Batalia dintre creatorii jocului si Lindsay Lohan se desfasoara inca din 2013, fiind solutionata abia acum. Presa a aflat si ea de acest proces in anul 2014. Judecatorii au anuntat de mai multe ori ca acest proces este respins, dar dealungul timpului a fost facut apel dupa apel, astfel acesta a fost prelungit pe o perioada mai lunga de timp, pentru ca lucrurile sa se clarifice.

Leave a Reply