Kaspersky semnalează un nou malware

Malware-ul este cunoscut pentru faptul ca afecteaza milioane de utilizatori zilnic. Acest virus are este mereu in centrul atentiei pentru ca de fiecare data apar noi si noi versiuni imbunatatite ale acestuia, iar acest fapt ii face pe specialisti sa creada ca acest tip de software este folosit si pentru spionaj.

Cercetatorii de la Kaspersky si Symantec au semnalat faptul ca un nou malware a fost realizat special pentru a fi folosit in activitati de spionaj. Acesta poarta numele de „Remsec” si pare a fi produsul unei agentii guvernamentale de spionaj.

Avand acest malware in calculator vei fi victima unor atacuri informatice foarte sofisticate, companiile adaugand despre acest nou malware ca este si destul de greu de utilizat. Exista numeroase indicii cum ca acest malware deja a infectat foarte multe calculatoare, dar un lucru ingrijorator este faptul ca aceste calculatoare sunt detinute de companii.

Cateva tinte care au fost vizate pentru infectare sunt cateva persoane din Rusia, o linie aeriana chineza, dar si o ambasada din Belgia, precum si o organizatie din Suedia. Expertii de la Kaspersky au mai dat publicitatii si faptul ca aceste programele de tip malware au fost folosite pentru a ataca mai multe centre de cercetare, dar si unele instalatii militare, precum si numeroase companii de telecomunicatii.

Pe langa aceste obiective, „Remsec” a mai avut drept tinta si institutiile financiare ale lumii. Malware-ul migreaza dealungul unei retele si poate infecta si alte calculatore, chiar daca utilizatorul nu a accesat un link dubios sau a downlaodat ceva de pe net. Acest malware mai extrage si parole sau chei criptografice, precum si numeroase adrese de IP.

Pentru propagare sunt utilizate dispozitivele USB conectate de angajati, in acest mod fiind transmise mai departe numeroase informatii sensibile. Lucrul cel mai important este sa invatam sa ne ferim de astfel de programe.

Leave a Reply