Hobby-uri Care Te Fac Mai Deștept

Exista o perceptie generala ca nu putem face prea multe lucruri pentru a ne spori inteligenta. Se spune ca ori esti destept din nastere, ori nu esti si nu poti face nimic in privinta asta.

De fapt, toate acestea sunt idei preconcepute. In timp ce unii oameni au diferite conditii care ii impiedica sa isi creasca nivelul de inteligenta, cei mai multi oameni pot face o multime de lucruri care sa ii faca mai inteligenti.

Hobby-urile sunt parte integranta a vietii noastre si, odata ce le dezvoltam, ne gasim cufundati in ele in mod regulat. Hobby-urile sunt distractive si relaxante – si pot avea, de asemenea, o mare influenta asupra inteligentei noastre.

Iata cateva hobby-uri care te pot face mai destept – toate sustinute prin studii si experimente stiintifice:

  1. A canta la un instrument muzical.

Confucius a spus cu mult timp in urma: “Muzica produce un fel de placere fara de care natura umana nu poate trai.” Muzica ne stimuleaza creierul, acesta fiind un lucru dovedit prin multe cercetari.

Muzica are puterea de a invoca emotii complexe si stari psihologice. Diferiti cercetatori au aratat ca atat ascultarea muzicii cat si cantarea la un instrument muzical maresc capacitatea de memorie.

Studiind un instrument muzical invatam, de asemenea, sa avem rabdare si perseverenta. De asemenea, acest lucru ne creste concentrarea.

  1. Cititul.

Daca obisnuim sa citim carti, ne putem creste nivelul de inteligenta, indiferent de subiectele abordate, daca sunt de fictiune, biografii, antologii, etc.

Lectura reduce stresul, ne ajuta sa experimentam mai multe emotii si sa invatam despre o multime de subiecte. Toti acest factori ne determina sa ne simtim mai bine in propria piele.

Lectura este foarte importanta pentru a ne mari volumul de cunostinte despre un subiect, ne pregateste pentru tot felul de situatii si ne ajuta sa fim mai productivi in atingerea obiectivelor noastre.

  1. Sportul.

Un organism sanatos inseamna, totodata, un creier sanatos. La urma urmei, creierul tau este ca un alt muschi din corpul tau. Facand sport in mod regulat, ne mentinem creierul si corpul la o sanatate optima. Mai mult decat atat, sportul ne ajuta sa reducem tensiunea si sa dormim mai bine.

Medicii sunt de acord ca o mai buna circulatie a sangelui la nivelul creierului inseamna o functie cerebrala optima. Diverse studii stiintifice au aratat ca exercitiile cardio pot crea noi celule in creier, imbunatatind astfel performanta generala a acestui organ.

Leave a Reply