Green Cardul pentru America, toate informațiile necesare pentru obținerea lui

America este o țară cu un mare potențial, atât de mulți sunt dornici să se mute acolo pentru a trăi, dar nu este un lucru ușor de făcut. Green Card se obține în mai multe moduri, fiecare avand propriile caracteristici.

Ce este un Green Card pentru SUA?

Cardul este un document cu care o persoană care are permis de ședere în America își confirmă identitatea. Acesta conține datele de identificare ale deţinătorului. Mulți sunt interesați de motivul pentru care este necesar Cardul Verde, acest certificat vă permite să trăiți și să lucrați în Statele Unite cu restricții minime. Documentul este numit “verde”, deoarece nu există decât o nuanță a acestei culori în proiectare, dar in trecut designul și schema de culori ale cardului erau diferite. Cardul poate fi actualizat sau după 5 ani este permis să se aplice pentru cetățenie.

Ce ofera Green Cardul?

Titularii acestui document primesc multe drepturi, ceea ce le facilitează viața în această țară. Aflați ceea ce oferă acesta:

 • ședere legala nelimitata în Statele Unite, precum și posibilitatea de a alege un loc de reședință.
 • trecerea frontierei în ambele direcții fără obstacole. În plus, trecerea punctelor de control este simplificată.
 • detinatorii își pot deschide propria afacere.
 • dreptul de a primi diferite tipuri de prestații și posibilitatea de a solicita o pensie după zece ani de angajare legală.
 • poate fi transferat rudelor apropiate din Statelor Unite. În plus, documentul poate fi eliberat pentru întreaga familie.
 • reducerea mărimii impozitelor și a ratelor dobânzii, adică puteți obține un împrumut în America.

Cum se poate să obțineți un Green Card?

Există mai multe modalități de a deveni titular de card:

 • căsătoria cu un american. Relațiile trebuie să fie confirmate de biroul de imigrare. Se recomandă să furnizați o fotografie înainte și după nuntă, conturi comune, declarații și scrisori tipărite, precum și documente privind proprietatea comună.
 • unificarea familiei. Obținerea unui Green Card este disponibilă pentru rudele apropiate ale unui american: părinți, soț / soție, copii care nu au 21 de ani, frați și surori care au deja 21 de ani. O văduvă a unui cetățean american și a unui copil al unui diplomat străin care s-a născut în SUA poate primi un card.
 • câștigarea loteriei, care se desfășoară în fiecare zi.
 • angajarea la cererea unui angajator din Statele Unite. El trebuie să aibă permisiunea serviciului de ocupare a forței de muncă și să se adreseze Serviciului de imigrație.
 • obținerea unui azil diplomatic. Ambasada trebuie să fie contactată cu confirmarea persecuției din motive politice, rasiale sau religioase.

Aplicație pentru Green Card

Trebuie să completați un chestionar emis de ofițerii de imigrare. Pentru aceasta, este important să aveți cunoștințe despre limba engleză și să introduceți corect informațiile. În chestionar exista câteva pagini cu multe întrebări. Recomandările privind modul de solicitare a acestui card precum și modul de completare al acestuia pot fi găsite pe site-ul web al Imigrației din SUA (https://www.uscis.gov/).

Dacă cererea este depusă de o persoană pe teritoriul Americii, atunci va trebui să introduceți informațiile relevante în formularele care sunt pe site-ul USCIS. Trebuie să fie depusă corect, iar fotografiile atașate trebuie să respecte standardele acceptate. Procesarea primară a unui număr mare de aplicații este efectuată de un computer, astfel încât dacă este atașată o fotografie incorectă sau informațiile sunt introduse incorect, aplicația va fi respinsă în etapa inițială de filtrare.

Documente necesare pentru Green Card

Documentele care trebuie pregătite depind de metoda aleasă pentru obținerea certificatului și de locul în care va fi depusă cererea: de acasă sau din SUA. Dacă sunteți interesat de modul de depunere a cererii pentru Green Card, atunci este important să luați în considerare faptul că există un anumit pachet de bază care este solicitat de misiunea diplomatică a Americii pentru orice tip de imigrare:

 • pașaport;
 • certificat de nastere;
 • cerere;
 • autobiografie;
 • certificatul de examinare medicală;
 • certificat de căsătorie și naștere al copiilor;
 • taxă consulară.

Dacă o persoană dorește să obțină acest card, atunci vor fi necesare documente suplimentare, deci este important să confirmați prezența legală în țară. In caz de angajare, este necesară o cerere de la angajator, iar pentru căsătorie, se anexează un certificat de mariaj. În plus, pachetul de documente cuprinde asigurarea, informații despre sursa profitului. Serviciul american de imigrație oferă o listă mai largă de documente necesare.

Cât de mult costa un card?

Mulți oameni sunt obișnuiți să cumpere totul, dar acest lucru nu va funcționa cu acest ID, deoarece nu puteți cumpăra Green Card.

 • Dacă o persoană participă la o loterie, aici nu sunt oferite contribuții, însă costul cărții verzi, adică taxa pentru producția sa, va trebui plătită.
 • Dacă intenționați să faceti o căsătorie, investiția se va referi la eliberarea unei vize, care costă aproximativ 240 USD. Atunci când o persoană contactează o agenție specială, aceasta va necesita investiții suplimentare.
 • În cazul în care cardul va fi obținut ca rezultat al unui loc de muncă, viza va costa aproximativ 160 de dolari, dar în unele cazuri toate cheltuielile vor fi suportate de angajator.
 • Dacă doriți să obțineți un certificat prin investiții, atunci va trebui să investiți cel puțin 1 milion de dolari. Documentul va fi emis automat.

Cum să câștigi cardul?

În fiecare an se organizează un program pentru imigranți, loterie pentru diversificare. Persoanele de naționalități diferite pot obține până la 55 de mii de vize. Scopul principal este extinderea diversității etnice a locuitorilor țării. Loteria abreviată se numește DV (Diversity Visa). Cererile pot fi depuse în luna octombrie și sunt verificate până în luna mai a anului următor.

Continuând să aflăm cum să câștigăm cardul verde pentru Statele Unite, merită să subliniem că după aceasta există o schimbare în numărul de aplicații și reducerea lor automată. Rețineți că, potrivit statisticilor, acest lucru reduce șansele de victorie pentru reprezentanții unor țări. Probabilitatea de a câștiga loteria este de 0,5-1%, în funcție de regiune. Cei norocoși sunt alesi de un calculator folosind selecția aleatorie. Un alt punct important câștigarea loteriei nu înseamnă că acest card este deja în buzunarul tău, deoarece după aceea are loc un interviu, în urma căruia 2/3 câștigători pot fi eliminați.

Cum să participi la loterie?

Pentru a deveni participant la loterie, o persoană trebuie să îndeplinească anumite cerințe: să aibă educație (peste medie), să nu fie condamnată, să nu aibă boli și încălcări ale legilor de imigrare care sunt periculoase pentru alte persoane. Loteria se desfășoară între participanții din diferite țări, cu excepția țărilor excluse, de exemplu, lista include Regatul Unit, Canada, China, Vietnam și alte țări. Trebuie să mergeți pe site-ul oficial al Serviciului de Imigrare al SUA, să introduceți datele în chestionar, indicând informații biografice și atașând fotografii ale tuturor membrilor familiei.

Am câștigat loteria: Ce urmează?

Dacă ati devenit câștigătorul loteriei, atunci trebuie să înțelegeți cum să procedați:

 • Știind ce oferă acest card, este important să nu pierdeți șansa dată și este necesar să confirmați intenția de a vă deplasa. Pentru aceasta, completați formularul online de solicitare DS-260.
 • În timp ce așteptați un răspuns, trebuie să colectați documentele care trebuie să fie în limba engleză. Lista principală este menționată mai sus, dar trebuie să pregătiți și documente legate de finanțare.
 • Pentru a deveni proprietarul cardului, asigurați-vă că ați trecut printr-un examen medical.
 • Atunci când KCC (Consular Center in Kentucky) aprobă cererea, locul și data interviului vor fi atribuite. Trebuie să plătiți o taxă pentru viză și să aduceți pachetul de documente.

Cât este valabil cardul?

Un card se elibereaza pe 10 ani, iar la sfârșitul perioadei specificate, acesta este pur și simplu actualizat. Este indicat să spunem că în 5 ani detinatorii acestuia pot aplica pentru cetățenie. În acest caz, persoana trebuie să îndeplinească cerințele, de exemplu, timpul petrecut în țară. Pentru ca titularii cardului să poată obține cetățenia, aceștia trebuie să se fi aflat în Statele Unite pentru cel puțin 2,5 ani în total.

Leave a Reply