Familia ne influențează durata de viață

Longevitatea este un lucru ce depinde in general de foarte multi factori. Insa nu mereu aspectul genetic este cel predominant. Se pare ca durata de viata a oamenilor are stranse legaturi cu viata de familie pe care acestia o au sau nu.

Astfel, in cadrul unor cercetari recente s-a descoperit ca cei care au o relatie armonioasa cu familia lor si au mereu aproape membrii cei mai apropiati, vor trai mult mai multi ani decat cei care sunt in general singuri.

Oamenii sunt fiinte capabile de a lega puternice legaturi emotionale la nivelul creierului. Astfel, automat prin simpla implinire a nevoii de apartenenta si afectiune se produce o stare de bine la nivel cerebral, lucru care scade cu mult riscul mortalitatii.

Persoanele de varsta mijlocie au fost in principal cele studiate in acest caz. Cel mai puternic impact asupra unui adult il are partenerul de viata, o viata de cuplu fericita va inlatura intr-o mare masura gandurile referitoare la moarte, aspect dovedit prin simplul fapt ca oamenii isi creaza planuri de viitor, ideologii precum si multe alte lucruri alaturi de persoana cu care traiesc.

De asemenea, legaturile genetice intre parintii si copii, precum si alte rude de sange au o importanta majora, omul simtind nevoia de a avea acele persoane in jurul lui la anumite intervale de timp.

Se pare ca persoanele care credeau ca prietenii au uneori un efect mai mare decat l-ar putea avea familia s-au inselat.

In foarte putine dintre cazuri s-a dovedit ca durata de viata ar putea fi influentata in vreo masura de catre prietenii lor, in cazul in care prietenii sunt mai prezenti in viata unui om decat propria familie riscul mortalitatii fiind de 13% in urmatorii ani, iar cei cu puternice legaturi de familie inregistreaza un risc al mortalitatii de doar 6%, fiind redus astfel practic la jumatate.

Leave a Reply