Dresda, oras istoric si al artei

Pe langa numeroasele monumente istorice pe care le adaposteste, Dresda este un oras care invita la descoperire si explorare, la plimbare si relaxare.

Dupa Berlin, Hamburg si Munchen, Dresda este un oras ce merita sa fie vizitat, are o multime de lucruri de oferit. Inca din primele momente te vei simti ca acasa deoarece vei beneficia de o primire calduroasa atat la hotelul la care te vei caza cat si peste tot unde vei merge. La doi pasi de hotelul Hilton se afla monumentul de care orasul Dresda este extrem de mandru: superba catedrala Frauenkirche. Catedrala a fost partial distrusa in timpul bomardamentelor aeriene din perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial dupa care a trecut printr-un amplu proces de reconstructie incepand cu anul 1990. In fata catedralei s-a ridicat un turn drept simbol al bunavointei, iar deasupra turnului a fost asezata o cruce din aur primita in dar din partea Marii Britanii, ale carei bombardiere a distrus o mare parte din catedrala in timpul razboiului.

Catedrala este inconjurata de cateva baruri si restaurante. In apropiere de Terasa Bruhl se afla cel mai cunoscut restaurant din Dresda pe care vi-l recomandam cu caldura, Kutscherschänke.

Zwinger mit Semperbau. Zwinger reprezinta un complex muzeal magnific situat intr-un palat superb ce dateaza din secolul 18, cel mai frumos exemplu de arhitectura baroca germana din Dresda. Zwinger este cunoscut pentru colectia de portelan pe care o adaposteste dar si pentru colectia de arme din secolele 15-18. Galeria Lunga, cu cele 32 de arcade ale sale trebuie neaparat vizitata.

Castelul Dresda a fost pentru o perioada lunga, timp de patru secole, resedinta oficiala a regilor saxoni. Acum, fostul palat este integrat in Galeria de Arta a orasului Dresda si reprezinta un magnific complex muzeal. Una din cele mai interesante colectii este cea numismatica care contine numai putin de 200 000 de medalii din aur si sigilii.