De ce va înlocui uleiul de avocado uleiul de măsline?

Chiar daca uleiul de masline este cel mai folosit ulei din bucatarie, asta nu inseamna ca nu exista o multime de alte varietati de uleiuri vegetale pe care te-ai putea baza. Si care au virtuti la fel de interesante.

Daca uleiul de cocos a fost cel mai popular ulei in anul 2015, se pare ca anul 2106 va fi dominat de uleiul de avocado. De ce spunem asta?

Uleiul de avocado este bogat in mod natural in acizi grasi mono si poli nesaturati. Astfel ca uleiul de avocado este cea mai buna idee pentru a hrani pielea in profunzime, sa o faca mai supla si sa o protejeze. In plus, este cea mai buna idee atunci cand vine vorba despre prevenirea riscurilor de a suferi de unele boli cardiovasculare si pentru a reduce nivelul de colesterol rau din sange. Este si foarte bogat in fitosteroli, adica este de mare ajutor pentru a ne proteja de imbatranirea cutanata sau de razele UV.

Uleiul de avocado este foarte bogat in vitamine. Uleiul de avocado este o varietate de ulei foarte interesanta din punct de vedere nutritional. De ce? Deoarece contine foarte multe vitamine si proteine. Vitaminele A, B, C, D, E, H, K, PP… este deci cel mai bun antioxidant natural pentru piele dar si pentru protejarea vederii. Este cel mai bun si atunci cand vine vorba despre tranzitul intestinal.

Uleiul de avocado se poate folosi atat la rece cat si la cald. Foarte usor de utilizat, uleiul de avocado este cea mai buna idee pentru prepararea alimentelor, dar si pentru asezonare. Dar fara sa altereze in vreun fel calitatea nutritionala a alimentelor. Este delicios crud in salate sau alaturi de peste, maioneza sau chiar intr-un green smoothie.

Are o savoare delicioasa. Este foarte dulce, cu un gust usor de ierburi. Dar si un gust mai neutru fata de uleiul de masline. Un ulei original, delicios, care va schimba felul in care prepari felurile de mancare.