De ce să îi faci root telefonului?

Daca ar fi sa traducem acest cuvant din engleza ar insemna radacina, iar daca la prima vedere nu vedem legatura, dupa ce gandim putin mai profund vom gasi raspunsul. Atunci cand facem root telefonului trebuie sa avem mare grija, sa urmam niste tutoriale foarte bine puse la punct, iar daca nu dorim totusi sa avem evenimente neplacute iar telefonul nostru sa functioneze in continuare, mai bine am merge la un service de telefoane sa cerem ajutorul.

Iata principalele avantaje pe care le are un telefon rootat:

1. Stergerea aplicatiilor preinstalate. Marea problema a utilizatorilor de telefoane cu Android este lipsa de memorie, iar daca ar avea posibilitatea sa stearga aplicatiile preinstalate ar mai rezolva din probleme, insa din pacate nu pot. De aceea, daca iti iei inima-n dinti poti face root telefonului si ai aceasta posibilitate.

2. Poti recupera pozele sterse. Pe calculatoare stim ca se poate face acest lucru, dar iata ca se poate si pe telefoane. Este practic acelasi principiu, dar toate aplicatiile de acest gen se pot instala doar daca telefonul a fost rootat in prealabil.

3. Poti imbunatati performanta bateriei. Daca faci root telefonului vei avea o serie de aplicatii cu care poti sa iti customizezi telefonul dupa bunul plac. De la mesaje, pana la luminozitatea telefonului, ba chiar pana la performantele procesorului. Practic daca ai rootat telefonul poti sa-i mai dai o pauza procesorului, sa-i scazi din randament si sa castigi mai multa viata din partea bateriei.

5. Marirea spatiului de stocare. Stim cat de enervant este ca nu putem instala toate aplicatiile pe cardul de memorie, insa dupa rootare vom putea transforma memoria cardului in memorie interna si scapam si de aceasta problema.

6. Personalizeaza orice. Acesta este avantajul major al unui telefon rootat, vei putea face aproape orice cu telefonul tau, ba chiar vei putea instala si aplicatii contra-cost in mod gratuit pe telefonul tau, chiar daca nu este frumos acest gest.

Acestea fiind spuse, daca esti un pasionat al tehnologiei si iti place sa-ti ocupi timpul in aceasta nisa, telefonul tau trebuie deja sa fie rootat, sau daca nu te-ai decis, este momentul perfect sa o faci acum.

Leave a Reply