De ce să faci o cură cu miere în această iarnă?

Stiai ca nectarul albinelor este un superaliment? Ca in afara calitatilor sale digestive, are proprietati antiseptice si anti-inflamatorii pretioase pentru a lupta contra oboselii si a infectiilor ce pot aparea in sezonul rece? Dar asta nu este totul.

Mierea este cea mai buna alternativa la zaharul alb rafinat. Mierea este un edulcorant natural fara pereche, cu o putere de indulcire superioara fata de zahar. 70 de grame. 200 kcal sunt echivalente cu 100 de grame de zahar alb rafinat si 400 de kcal. Si fata de zaharul alb, mierea nu vine cu calorii goale.

Mierea este una din cele mai bune arme contra tusei. Mierea are o actiune foarte benefica asupra gatului. Are reale virtuti antiseptice datorita bogatiei sale in polifenoli. Contine si acid gluconic si peroxid de hidrogen care nu lasa germenii sa se prolifereze.

Mierea este cu alte cuvinte, aliatul ideal pentru a lupta contra bronsitelor, anginelor sau rinofaringitelor. Mierea de cimbru sau de eucalipt este foarte buna si pentru a trata unele afectiuni din sfera ORL.

Nu ridica nivelul de glicemie brusc. Deci poate sa fie consumata si de catre diabetici. Motivul? Contine mai multa fructoza decat glucoza. Varietatile lichide, precum mierea de accacia sau de castan contin cele mai importante niveluri de fructoza. Dar cele de lavanda, de rapita sau de floarea-soarelui sunt de evitat in cazul in care suferiti de diabet.

Este un aliment plin de antioxidanti benefici. Cu cat mierea este mai inchisa la culoare, cu atat contine un nivel mai ridicat de polifenoli si de minerale. Vor lupta contra radicalilor liberi si te vor proteja de imbatranirea cutanata.

Mierea poate facilita digestia. Are proprietati laxative, deci este ideala pentru a lupta contra constipatiei. Are si un efect pre-biotic, deci poate dinamiza flora intestinala.

Leave a Reply