De ce este important să renunți la lucrurile care nu îți mai fac o reală plăcere

De-a lungul anilor am vazut foarte multe persoane care sunt dezamagite de conditia in care se afla, de locul de munca, de relatiile pe care le au cu cei din jurul lor, iar lista aceasta poate continua o vesnicie, un lucru este simplu, mereu vor fi evenimente, lucruri sau locuri care ne pun intr-o situatie pe care noi nu o agream foarte mult.

In zilele noastre a aparut si un nou tip de dezamagire, acela fiind facultatea aleasa de catre noi. La varsta de aproximativ 18 sau 19 ani suntem pusi in fata de a alege daca dorim sa ne continuam studiile sau nu. Marea majoritate vor alege cea de a doua varianta, doar ca persoanele care doresc sa faca acest lucru vor avea o noua provocare, “ce facultate sa aleg”?

Este putin probabil ca la acea varsta sa alegi ceva ce iti place, mai ales ca vii dintr-un sistem care nu este foarte bine pus la punct, iar alegerea pe care o faci poate sa fie mai mult proasta decat buna.

Iar de aici apar foarte multe probleme, pentru ca alegerea nu a fost facuta corect, nu a fost analizata la rece, sau mai stiu, a fost facut la presiunea familiei sau a profesorilor.

Daca cumva ai intrat la facultate si consideri ca nu este locul tau acolo, cel mai bine ar fi sa o lasi, sa analizezi din mai bine decat data trecuta si bineinteles sa faci o noua alegere, cu siguranta mai buna.

Nu este totul pierdut, iar daca ai ajuns in situatia sa iti doresti cu adevarat sa faci o schimbare nu mai sta pe ganduri nici o secunda, nu de altceva, dar s-ar putea sa regreti pe viitor ca ti-ai pierdut impul cu ceva care pe tine nu te reprezinta cu adevarat. Se spune ca pe patul de moarte majoritatea dintre noi vom vedea marile realizari pe care le-am avut, dar si marile regrete. Cu siguranta ar trebui sa faci ceva mai bun cu viata ta pentru a nu avea niste regrete prea mai si covarsitoare in acel moment de cumpana a vietii.

Leave a Reply