De ce este bine să fii amabil

Eu sunt o fire destul de impulsivă și nu obișnuiesc să tac atunci când am de spus ceva chiar dacă există posibilitatea să dau cu piciorul unor anumite șanse atunci când fac asta fiindcă pur și simplu îmi e greu să mă acomodez cu ideea că o persoană se crede superioară iar când am ocazia să-i demonstrez că nu e așa nu mă pot abține să nu o fac.

Pentru a elimina orice posibilitate de a avea discuții în contradictoriu cu diferite persoane datorită caracterului meu am început să “filtrez” mai amănunțit genul de oameni cu care lucrez și metoda dă rezultate destul de clare dat fiind faptul că de multă vreme nu am mai întâlnit oameni cu care să colaborez și pe care să nu-i agreez.

Zilele trecute viața mi-a arătat un exemplu clar cu privire la importanța amabilității pe partea profesională și nu numai. Comandasem mai multe lucruri de la câteva magazine și toate trebuiau să vină cu aceeași firmă de curierat însă în zile diferite. Pe site-urile de unde comandasem produsele respective îmi era promis că acestea vor ajunge în cel mai scurt timp.

Toate bune și frumoase. Comanda a fost procesată și confirmată destul de rapid însă timpul de livrare a lăsat de dorit, produsele ajungând la mine după aproape o săptămână iar comportamentul curierilor m-a lăsat rece, fiind foarte “sictiriți” și plictisiți de viață.

Pe mine personal firma respectivă m-a pierdut din punct de vedere de client însă asta nu poate fi considerată o mare pierdere pentru ei. Partea interesantă a venit atunci când discutam cu un prieten, administratorul unui magazin online măricel care avea de gând să facă un contract mare cu firma respectivă și a vrut să-i dau o părere cu privire la acest lucru. Și mai distractiv a fost atunci când i-am povestit tipului experiențele neplăcute pe care le-am avut cu ei și acesta și-a îndreptat atenția către altă companie de curierat.

În concluzie, aveți grijă la comportamentul pe care-l aveți pentru a evita eventualele neplăceri și pierderi profesionale.

Leave a Reply