De ce ar trebui să consumi fructele roşii cât mai des?

Căpşuni, cireşe, vişine, zmeură, mure…fructele roşii sunt cele care ne seduc de fiecare dată vara cu savoarea lor şi cu nuanţa lor minunată. Dar aceste fructe mici care ne duc cu gândul la vacanţă sunt pline de beneficii pentru sănătate. De ce ar trebui să le consumi mai des?

Fructele roşii au o imensă bogăţie nutriţională şi foarte puţine calorii. Fructele roşii au o densitate nutriţională remarcabilă. Sunt bogate în vitaminele A, C, E, în săruri minerale – potasiu, magneziu şi calciu, dar şi în fibre. Iar datorită nivelului lor scăzut de zahăr, fructele roşii sunt aliaţi de preţ atunci când vine vorba despre slăbire.

Fructele roşii au proprietăţi anti-oxidante protectoare. Bogate în vitamina C şi polifenoli, fructele roşii se numără printre fructele cu cea mai mare putere anti-oxidantă. Aceşti antioxidanţi sunt cei care ne ajută să luptăm contra radicalilor liberi, care ne protejează de îmbătrânire şi de multe alte boli. Consumul în mod regulat de fructe roşii ajută şi la prevenirea bolilor cardiovasculare şi neuro-degenerative.

Fructele roşii sunt anti-durere şi diuretice. Consumate cât mai des, fructele roşii ajută şi la atenuarea durerilor provocate de reumatism sau de unele boli inflamatorii. Iar datorită efectului lor diuretic sunt de mare ajutor pentru a lupta contra retenţiei de apă.

Fiecare fruct roşu cu proprietatea sa benefică.

-căpşunile sunt cele care pot stimula sistemul imunitar datorită nivelului ridicat de vitamina C. Are şi un efect tonic, detox şi remineralizant.

-cireşele sunt cele care pot ameliora funcţiile intestinale, sunt depurative şi diuretice.

-zmeura este cea care poate facilita circulaţia sanguină. Este bogată în apă, conţine foarte puţin zahăr şi foarte puţine calorii.

-coacăzele sunt foarte acidulate, nu sunt dulci, sunt răcoritoare şi vin cu o cantitate de fier necesară pentru a fi în formă întreaga zi.

Leave a Reply