Cum să te auto motivezi

Am observat că există multe, foarte multe persoane cu potențial care se pricep într-adevăr foarte bine în anumite domenii și care ar putea face niște lucruri chiar foarte tari atât pentru ei cât și pentru alte persoane și pentru țară.

Problema apare atunci când oamenii de calitate despre care vorbesc nu mai au motivația necesară pentru a-și continua activitatea și ajung din păcate să fie la un pas de a renunța. Și eu am trecut prin perioade foarte neplăcute în care chiar dacă eram la apogeul vieții profesionale totul părea că se distruge în jurul meu iar motivația era fix 0. Din fericire am reușit să trec cu bine peste aceste perioade și am ales să scriu aici, pentru voi, câteva metode cu ajutorul cărora să vă auto-motivați pentru a evita situațiile de genul.

  • Cunoaște-ți obiectivul! – pentru a fi motivat să continui anumite activități este absolut necesar să îți cunoști obiectivul pe care să-l atingi ulterior. De exemplu pune-ți în minte faptul că vrei să închei un anumit număr de contracte, sau să faci o anumită sumă de bani. Ai grijă însă ca obiectivul tău să fie unul realizabil.
  • Vizualizează-ți zilnic obiectivul! – nu te culca pe-o ureche. Asigură-te că în fiecare zi ai contact vizual cu stagiul la care vrei să ajungi. Dacă ești culturist sau muncești din greu să devii, atunci atașază în locurile unde-ți petreci cel mai mult timp poze cu modelul tău sportiv. Asta te va ajuta garantat.
  • Urmărește lucruri motivaționale! – dacă găsești ascultă melodii motivaționale sau urmărește poveștile oamenilor care au reușit. Acest lucru te va motiva să muncești mult pentru a-ți îndeplini visurile.

Dacă și tu te numeri printre persoanele cărora le lipsește motivația pentru activitatea la care se pricep cel mai bine sau în care vor să facă o carieră atunci îți recomand să pui în aplicare cele 3 sfaturi pe care le-am scris mai sus și pot garanta că te vor ajuta cu un plus de motivație.

Leave a Reply