Cum să faci bani din blogging

Blogurile pot fi surse consistente de venit pentru cei care sunt pasionați de acest domeniu și investesc timpul necesar dezvoltării unei comunități în jurul unei pagini de acest gen. Pentru că numărul celor care sunt activi în blogosferă a scăzut și oamenii au început să creadă tot mai puțin în bloguri, lucrurile pot crește frumos și organic acordând interesul necesar articolelor pe care le postezi.

Banii din blog nu vor ieși din prima lună pentru că trebuie în primă fază să devii relevant, să fii o atracție pentru publicul tău din nișa în care scrii și să crești blogul astfel încât motoarele de căutare să-l poziționeze pe prima pagina pe diverse căutări. După ce blogul tău este puternic, poți ajuta și alte site-uri și bloguri să crească prin diverse metode.

Scrierea de advertoriale

Advertorialele sunt articolele scrise de blogger în care recomandă o altă pagină din mediul online cu ajutorul unor link-uri spre site-urile respective. În mod normal, recomandările de acest gen se fac organic, dar mai există și varianta în care advertiserii plătesc pentru ele. Cu cât blogul tău este mai puternic, cu atât poți cere un preț mai mare pentru advertoriale. Sfatul de care trebuie să ții cont este să diversifici advertorialele și să nu încarci blogul cu prea multe. Ai grijă ca procentul lor să fie sub 30% din numărul total de articole de pe blogul tău.

Link-uri în sidebar

Mai există o practică prin care advertiserii își promovează site-urile în motoarele de căutare, cumpărând link-uri pe diverse bloguri și site-uri cu autoritate, bineînțeles, cu ancora pe care ei vor să rankeze. Blogul tău poate atrage privirile acestor utilizatori care plătesc pentru promovare, tot ce trebuie să faci este să scrii cât mai constant, să produci conținut de calitate și să încerci să îți menții blogul cât mai curat.

Leave a Reply