Cum să crești productivitatea angajaților

Cu siguranta daca esti antreprenor sau doar doresti sa iti deschizi o afacere ai anlizat deja Piata Munci si poate ai vazut ca este o criza acuta de personal calificat si dornic sa munceasca. Ei bine, conform unor studii recente bazate pe aceasta problema, a rezultat faptul ca oamenii ar alege intotdeauna o companie in care sa se simta ca acasa, colegii sa fie prietenosi si sa formeze o familie, iar superiorii sa nu fie veniti de pe o alta planeta si sa incline capul si spre problemele lor, atat profesionale cat si personale.

Pe langa, poate cea mai buna metoda de a impulsiona si motiva personalul este aceea de a majora considerabil salariul, insa stim cu totii ca acest lucru este doar o motivare de scurta durata, pentru ca oamenii pe viitor vor dori din ce in ce mai mult, iar poate deja ai ajuns la fundul sacului cu ultima majorare salariala.

Asa ca, atunci cand doresti sa aduci o doza in plus de productivitate, foarte important ar fi sa organizezi un team-building de relaxare, la mare sau la munte, unde sa lasi personalul sa se simta liber, sa se cunoasca mult mai bine fata de cum s-au cunoscut doar in timpul programului de munca.

Iar ca sa fie mai de efect iar impactul garantat, acest team building poate sa fie unul neasteptat, fara ca nimeni din companie sa aiba vreun habar de ce se va intampla. Poti alege sa apelezi la o firma specializata de organizat team building-uri, insa daca nu doresti sa investeti foarte multi bani este si varianta de rezerva. O poti face de unul singur, ceea ce trebuie facut este sa se gaseasca o locatie acceptabila, eventual nu foarte departe de orasul in care activati, iar pe final, un mijloc de transport care sa duca angajatii acolo, eventual un microbuz.

Astfel, la finalul programului sau chiar in timpul zilei de vineri, luat tot personalul si instiintat ca va trebui sa vizitati un client pentru o noua oferta, iar finalul va fi o surpriza, clientul nu exista, ba mai mult, va urma o perioada de relaxare pentru fiecare dintre ei.