Cum să avem un câine cu cât mai puține bacterii și germeni

Probabil ca nimeni nu se asteapta ca animalele noastre de companie sa fie 100% curate, insa o buna igiena a acestora este cu adevarat esentiala, nu doar pentru sanatatea cainelui sau a pisicii, ci si pentru a noastra, cu atat mai mult daca avem si un bebelus prin apropiere. Ce inseamna o igiena buna? Pai, in primul rand, asternuturile patului si a cutiei cainelui trebuie sa fie spalate frecvent, animalul trebuie spalat si el relativ des, iar labele acestuia sa fie curatate cat mai des cu putinta. Iata mai jos ce trebuie sa faci pentru a avea un animal curat si pentru a reduce posibilitatea de a avea in casa germeni.

1. Spala cainele mai des
Ar fi bine sa speli cainele cel putin o data pe luna, insa daca ai posibilitatea sa o faci mai des, cu atat mai bine. Blana cainelui, daca nu este curatata in mod regulat, poate deveni un focar de infectii, ducand imediat la acumularea de bacterii. Va fi cu adevarat neplacut pentru caine, cat si pentru noi.

2. Curata labele cainelui imediat dupa plimbare
Imediat cand ajungem acasa ar trebui sa avem grija de labele patrupedului. Acesta calca pe milioane de bacterii de-a lungul plimbarii, iar ca sa ne sperie ar trebui sa ne gandim doar la trotuar sau zonele mai putin curate prin care am trecut. Atunci cand ajungem acasa ar trebui sa ne ocupam de labele acestuia, sa le stergem cu o carpa umede sau cu ajutorul unor servetele pentru bebelusi. Acest ritual trebuie facut mai ales iarna, atunci cand cainele calca pe agentii de dezghetare.

3. Inretine igiena cutiei cainelui
Stim deja cu totii ca nu este bine sa dormim cu cainele in pat, el trebuie sa aiba propria cutie in care sa doarma sau o cusca pe masura. Insa, nu este indeajuns sa ii luam o perna si sa doarma pe ea, mai ales ca aceea se murdareste cu timpul. La fel cum ne spalam asternuturile noastre, la fel ar trebui sa procedam si cu asternuturile cainelui, mai ales ca acesta acumuleaza mai multe bacterii decat noi doar printr-o simpla plimbare prin cartier.

Leave a Reply