Cum să avem părul proaspăt pentru mai mult timp

Părul este aspectul pe care mizăm cel mai mult atunci când vrem să impresionăm, un păr îngrijit ne conferă încredere, un păr dezordonat și neascultător ne face să ne dorim să nu ieșim din casă în ziua respectivă.
Oricâte produse de stilling am folosii un păr gras ne pune în dificultate.

Cel mai indicat pentru un păr sănătos este spălarea acestuia de trei ori pe săptămână. Spălatul zilnic pe cap nu este recomandat însă sunt situații în care nu avem de ales, părul trebuie reîmprospătat pentru a ne simți bine în pielea noastră.

Iată câteva metode ce ne vor asigura un păr curat pentru mai mult timp fără a fi nevoiți să îl spălăm:

Șamponul uscat
Metoda șamponului uscat a fost adusă destul de des în atenția noastră însă tot ceea ce trebuie să reținem este că șamponul uscat chiar funcționează.
Aplicat la baza părului șamponul uscat elimină excesul de sebum și împrospătează într-un minut toată podoaba capilară.
La acest moment în comerț se găsesc foarte multe feluri de astfel de produse, sfatul meu est să le căutați pe cele care conferă cea mai multă garanție și care vi se potrivesc tipului de păr.
În plus aromele cu care acestea vin sunt încântătoare. Singurul dezavantaj este că efectul nu ține mai mult de 24 de ore însă și așa este o soluție ingenioasă.

Pudra de talc
Înainte de apariția pe piață a șampoanelor uscate, pudra de talc era soluția cea mai indicată. Atenție însă la cantitatea de pudră folosită, prea multă v-ar face părul să pară nins sau pudrat în alb.
Pudra de talc acționează asupra părului absorbind sebumul în exces. Singurul său dezavantaj față de șampoanele uscate este că nu vine la pachet cu acel miros încântător de cireșe sau flori.

Oțetul de mere
Această metodă nu este chiar una ce nu necesită spălarea părului cu toate că se referă mai mult la clătirea lui.
Atunci când te speli pe cap încearcă să îți clătești părul cu oțet de mere. Podoaba capilară va căpăta volum iar rezistența sa în fața sebumului va crește astfel se va menține curat pentru mai mult timp.
Voi ce alte metode mai cunoașteți?

Leave a Reply