Cum să alegi un cuptor cu microunde

Cuptorul cu microunde a devenit ușor unul dintre cele mai îndrăgite electrocasnice, iar asta pentru că ne ajută să pregătim ceva de mâncare într-un timp foarte scurt, mai ales atunci când avem o foame de urs și avem nevoie doar să încălzim câteva alimente. Chiar dacă sunt încă multe persoane care critică aceste cuptoare cu microunde, noi vă oferim un ghid care vă prezintă principalele lucruri de care să țineți cont atunci când vă cumpărați un astfel de cuptor.

1. Capacitate

Un prim aspect de care să ții cont este capacitatea cuptorului cu microunde. Capacitatea necesară o vei stabili în funcție de numărul de membri ai familiei, precum și de cât de mult gătești. Totuși, noi vă recomandăm să optați pentru un model care oferă o capacitate de cel puțin 20 – 25 de litri.

2. Putere

Foarte importantă este și puterea unui cuptor cu microunde, iar asta pentru că de ea depinde timpul de încălzire dar și de preparare a alimentelor. Astfel, cu cât un cuptor e mai puternic, cu atât mâncarea va fi gata mai repede. Iar ca să vă puteți orienta bine, noi vă recomandăm să căutați un cuptor cu putere de cel puțin 700 w care să vă ofere și posibilitatea de a alege treptele de temperatură.

3. Funcții

Un cuptor cu microunde ar trebui să ne ajute cât mai mult în bucătărie, iar asta cu ajutorul mai multor funcții. O funcție foarte utilă este cea de decongelare, iar numele spune totul despre ea, iar funcția de grill este la rândul ei la fel de apreciată.

4. Programe

Aici vom fi scurți dar la obiect: cu cât un cuptor cu microunde are mai multe programe, cu atât aveți mai multe motive să alegeți acel model.

Așadar, dacă vă gândeați să vă cumpărați un cuptor cu microunde și nu știați cum să îl alegeți, sperăm că articolul nostru vă va ajuta.