Cum să ai semnal Wi-Fi mai puternic

Este foarte neplăcut să vezi că semnalul Wi-Fi este slab, motiv pentru care viteza internetului scade și ea, ceea ce devine foarte enervant, mai ales când routerul Wi-Fi este chiar în propria casă. Pentru cei care au probleme cu internetul Wi-Fi și vor ca acesta să fie mai puternic, am făcut acest ghid în care vă oferim câteva trucuri pentru un semnal Wi-Fi mai bun.

1.Caută locul potrivit pentru routerul Wi-Fi
De cele mai multe ori, semnalul slab al routerului Wi-Fi este cauzat de o poziționare greșită a routerului. Acesta nu trebuie să se afle sub pat, sub dulap sau într-un colț de cameră.
Cea mai bună poziționare a unui router Wi-Fi este în centrul casei sau al biroului, pe o suprafață plană dar și cât mai sus. De asemenea, acesta trebuie să fie și cât mai departe de device-uri precum frigiderul, cuptorul cu microunde și altele de acest tip.

2.Cumpără o altă antenă
De asemenea, antena poate fi și ea cauza semnalului slab. Astfel, o altă soluție ar fi să cumperi o antenă mai puternică pe care să o folosești pentru un semnal Wi-Fi mai bun chiar și la o distanță mai mare. Prețul unei antene este de sub 100 de lei și este foarte ușor de montat.

3.Extensii pentru router Wi-Fi
O antenă mai bună se poate dovedi a fi o soluție, însă tot pentru un semnal mai puternic poți opta și pentru achiziționarea unei extensii pentru aparatul Wi-Fi, care se pune în priză și trimite mai departe semnalul Wi-Fi. Acestea însă au un preț ceva mai mare.

4.Nu oferi parola tuturor
Dacă ai oferit parola și altor vecini care se folosesc de internetul tău, atunci cu siguranță nu îți va merge la fel de bine. De aceea nu ar trebui să oferi acces unui număr mare de persoane la internetul tău.
Așadar, acestea sunt 4 sfaturi care te vor ajuta să obții un semnal mai puternic la Wi-Fi.

Leave a Reply