Cum putem elimina mirosurile din frigider

În general, atunci când păstrăm carne crudă în frigider apar mirosurile neplăcute de la sângele scurs. Aceste mirosuri nu apar numai din această cauză. În frigider ţinem tot felul de alimente care la un moment dat pot lăsa urme neplăcute.

Dacă suntem o persoană activă şi mâncăm mai mult în oraş e posibil să uităm de anumite alimente care expiră şi lasă în urmă un miros neplăcut. Aceste mirosuri le putem îndepărta atunci când spălăm frigiderul după dezgheţarea periodică.

Ce facem însă atunci când avem o combină frigorifică cu dezgheţare automată, iar producătorul ne recomandă să nu scoatem frigiderul din priză!? Ei bine, din fericire, există soluţii de a îndepărta mirosul neplăcut din frigider şi fără a îl scoate din priză pentru a îl spăla.

De exemplu, oţetul poate face miracole şi într-un mod simplu. Nu este nevoie să spălaţi frigiderul cu el. E suficient să umpleţi mai multe vase cu oţet nediluat şi să le împrăştiaţi pe rafturi. Acestea vor absoarbe orice miros puternic, inclusiv pe cele plăcute.

Putem îndepărta mirosurile neplăcute cu ajutorul cafelei proaspăt măcinată. E foarte important să măcinăm noi singuri acasă boabele. Dacă nu avem o râşniţă, putem măcina cafeaua în oraş, la un magazin sau un prieten. Cu cât cafeaua e mai recent măcinată cu atât absoarbe mirosurile neplăcute din frigider.

Bicarbonatul de sodiu şi lămâia ajută şi ele la îndepărtarea mirosurilor. Nu trebuie combinate ci folosite separat. Dacă alegem bicarbonatul de sodiu, acesta trebuie pus în vase deschise cu gura cât mai largă. E nevoie să repetăm asta mai multe săptămâni la rând.

Daca alegem lămâia, există două moduri în care o putem folosi. Putem stoarce lămâia pentru a pune zeama în vase deschise pe care să le distribuim uniform în frigider. De asemenea, putem tăia lămâia în mai multe felii pentru a le pune pe rafturi.

Leave a Reply