Cosmeticele

Cosmeticele sunt importante pentru femei, deoarece ele sunt cele care acordă o foarte mare importanţă modului în care arată. Menţionăm aici că este vorba atat de forma fizică dar şi de aspectul pielii, de produse de îngrijire corporală, de make-up folosite. Atenţia pentru propriul aspect datează încă din Egiptul de acum cam cinci mii de ani, Egiptul antic ce a dat-o pe frumoasa Cleopatra. Se punea mare accent pe conturarea ochilor, a buzelor şi pe roşul din obraji.

Atât timp cât pun preţ pe aspect, femeile vor şi plati preţul prin achiziţionarea celor mai potrivite produse cosmetice. În general, nu trebuie să se facă exces în nicio privinţă, moderaţia fiind recomandată mai ales în folosirea de produse cosmetice.

De obicei, cele mai multe produse cosmetice sunt folosite de femeile care merg la un serviciu, care au o slujbă, deoarece au şi o expunere mai mare şi vor să arate bine când intră în contact cu ceilalţi. Faptul că femeile stau mai mult la oglindă în timpul săptămânii decât în week-end este un argument în acest sens; atât timp cât stau acasă, femeile folosesc puţine cosmetice sau deloc.

Dintre cele mai folosite produse cosmetice menţionăm fondul de ten, rujul, creionul dermatograf, anticearcănul, pudra, autobronzantul, parfumurile, loţiunile de corp, cremele pentru faţă, ochi, mâini şi picioare, măştile de faţă, tuşul, mascara, demachiantul, măştile pentru păr, vopseaua pentru păr şi pentru sprâncene.

Trebuie să se acorde o mare atenţie alegerii unor produse de calitate, care să nu conţină substanţe chimice dăunătoare sănătăţii. În acelaşi timp, pot fi folosite şi produse naturale, făcute în casă.
Folosirea produselor cosmetice le face pe femei să se simtă mai puternice, mai sigure pe ele, le creşte stima de sine.

Leave a Reply