Ciupercile asiatice – cele care au grijă de tine

Imunitate, energie… „super-ciupercile” sunt cele care se folosesc în medicina tradiţională şi care au multiple beneficii asupra sănătăţii. Care sunt acestea şi cum ar trebui să fie consumate?

Shiitake. Sunt pe locul doi atunci când vine vorba despre cele mai cultivate ciuperci din lume. Vin cu un aport foarte important de vitaminele B2, B3, B5 şi B6, folaţi, zinc, cupru, seleniu, fosfor şi antioxidanţi. Dar şi lentianină, polizaharide, care pot stimula sinteza de globule albe. În mod tradiţional se pot consuma sub formă de decoct sau în supe şi sunt cele mai bune pentru a stimula sistemul imunitar şi pentru a scădea nivelul de colesterol.

Maïtake. Conţin un nivel important de polizaharide, de vitamine, de minerale şi sunt cele mai bune pentru a întări sistemul imunitar, pentru a combate stresul şi pentru a lupta contra obezităţii sau infecţiilor.

Reishi. Ciupercile Reishi au fost consumate foarte multă vreme de către împăratul Chinei pe post de elixir pentru a trăi mai mult. Conţin peste 200 de compuşi printre care şi polizaharide, triterpene şi antioxidanţi. Sunt cele mai bune în perioadele de convalescenţă şi de maladii virale. Se pot consuma sub formă de capsule sau comprimate.

Chaga. Sunt foarte bogate în vitamine din grupa B, flavonoizi, antioxidanţi şi minerale. Sunt cele mai bune pentru a stimula sistemul imunitar, pentru o cură detox pentru organism şi au cele mai benefice proprietăţi anti-inflamatorii. Se pot consuma în decoct, sub formă de pudră sau capsule.

Hericium. Are o mulţime de proprietăţi terapeutice, mai ales anti-inflamatorii, anti-microbiene şi anti-tumorale. Are o acţiune benefică asupra mucoaselor gastrice şi intestinale. Se pot consuma sub formă de extract lichid sau sub formă de capsule.

Cordyceps. Este foarte bogată în vitamine, minerale, principii active, oligoelemente şi acizi graşi esenţiali. Sunt cele mai bune pentru a stimula sistemul imunitar, pentru a încetini îmbătrânirea şi pentru a lupta contra bolilor respiratorii.

Leave a Reply