Chiar se poate face totul 100% natural?

Lumea tot începe să promoveze cultivarea cât mai naturală a legumelor și fructelor, mâncatul cât mai sănătos și un stil de viață echilibrat. Totuși pentru majoritatea românilor de rând acesta este un lucru destul de greu de bifat pe lista de priorități datorită bugetului mic de care dispune în medie o familie și prețurilor destul de mari ale alimentelor bio. V-ați întrebat însă vreodată dacă tot ceea ce cumpărați de la magazine sau târguri cu numele de “100% natural” cu bani destui este într-adevăr atât de benefic organismului pe cât pare?

Pentru a lămuri de la început lucrurile trebuie să știți că nu am vreun gând să promovez junk food-ul și toate mizeriile din super-marketuri tratate cu tot felul de chimicale ci doar să povestesc despre o experiență personală în încercarea de a cultiva legume și fructe 100% naturale în propria mea grădină.

Locuiesc la țară și am destul de mult teren la dispoziție pentru a planta diverse alimente și am observat că mai nimic nu se poate face fără absolut nicio substanță chimică cu care să fie stropite. Atenție, aici nu vorbesc despre injectarea legumelor cu diverse chestii sau culegerea lor crude și expuse la lumini artificiale pentru a căpăta culoarea coaptă ci de faptul că acestea au fost asaltate de către diverse insecte/rozătoare/păsări care distrug recolta. Astfel am fost nevoit să stropesc producția cu ceva soluții care să țină prădătorii la distanță.

La acest punct am vrut să ajung. Într-adevăr, mizeriile din super-marketuri nu se compară cu legumele și fructele din propria grădină care sunt cât de naturale posibil însă vreau să spun că îmi pun semne de întrebare când aud comercianți care se bat cu pumnul în piept că nu au făcut altceva decât să pună semințele în pământ, să le ude, să le culeagă și să vină cu ele la piață vânzându-le cu emblema de 100% natural.

Leave a Reply