Cele mai rezistente flori de grădină

Ne dorim ca spaţiul din jurul casei să aibă un aspect plăcut. Pentru asta putem planta gazon, un gard viu, copaci sau flori. Îngrijirea acestora poate fi uneori greoaie sau nu avem suficient timp pentru asta. Seceta, animalele sau frigul ne pot da bătai de cap.

Cu toate acestea există o serie de flori care ne pot veni în ajutor, deoarece au aspect destul de plăcut, rezistă atât frigului cât şi secetei şi uneori au un miros care îndepărtează animalele şi astfel nu sunt mâncate de acestea.

Crinul de zi este una dintre florile cu un aspect plăcut, care rezistă foarte bine perioadelor secetoase. Faptul că există mai multe specii ar trebui să ne bucure. Acestea au culori diferite, iar unele înfloresc primăvara şi altele toamna. Doar cu această floare putem avea o serie de culori în grădină, aproape jumătate din an.

Liliacul este o altă plantă extrem de rezistentă, colorată şi care emană un miros puternic şi plăcut. Nu este chiar o floare ci un arbust decorativ. Din păcate nu ne putem orna întreaga grădină cu el deoarece înfloreşte o scurtă perioadă de timp.

Sporul casei este o floare extrem de rezistentă la orice timp de climat de la noi din ţară. Poate fi plantată în grădină sau în vase. Florile acesteia au diferite culori însă ceea ce înviorează grădina sunt frunzele extrem de dese şi de un verde viu.

Petuniile aduc grădinii mai multă culoare şi sunt unele dintre cele mai întâlnite flori din curţile românilor. Cârciumăreasa este o altă floare rezistentă la climatul din România. Floarea ei seamănă cu un bulgăre imens de culoare.

O floare asemănătoare este crizantema însă aceasta are avantajul că nu este mâncată de iepuri, la fel ca irisul, verbena şi calendula. Aşadar, acestea sunt plantele ideale dacă trăiţi în zone populate de iepuri.