Cele mai bune filme despre medicină

Intr-o perioada dominata de pandemia cu coronavirus dar si o perioada in care microbii si virusii incep sa ne atace sistemul imunitar, va propunem o lista cu cele mai bune filme despre medicina. Medici de la tara sau de la oras, chirurgi straluciti sau psihologi, cu totii muncesc in serviciul santatii noastre, fie ea fizica sau mentala.

Patch Adams (1998). Patch Adams este o comedie dramatica realizata de catre Tom Shadyac. Filmul spune povestea unui student la medicina care sfideaza profesia si isi risca viitoarea cariera de medic slavind proprietatile terapeutice ale rasului. Totul incepe in anul 1969 atunci cand Hunter Patch Adams (Robin Williams) descopera ca are harul de a linisti pacientii internati intr-un spital de psihiatrie prin glumele sale. In 1971, isi incepe studiile la Medicina. Extrem de convins de filozofia sa, isi va aplica cu succes numeroase din teoriile sale.

Bringing out the Dead (1999). Martin Scosese isi dezvaluia noul thriller in 1999 in care rolul principal il detinea Nicolas Cage. Cage interpreteaza rolul unui ambulantier in deriva pe care doar alcoolul pare sa il mai mentina pe linia de plutire.

A Dangerous Method (2011). David Cronenberg lansa filmul A Dangerous Method in cinematografe in 2011. Actiunea filmului se deruleaza in ajunul Primului Razboi Mondial in Elvetia si Austria, filmul revine asupra relatiei tumultoase dintre fondatorul psihlogiei analitice si unul din pacientii sai. Sabrina Spielrein este o femeie care sufera de isterie si este tratata de psihanalistul Carl Jung. Devine la scurt timp amanta sa dar si pacienta sa. Relatia lor este descoperita atunci cand Sabrina intra in contact cu un al psihanalist, Sigmund Freud.

Dallas Buyers Club (2014). Realizatorul are aici misiunea de a ne aminti ca realitatea depaseste uneori fictiunea si impresioanta pierdere in greutate a actorului principal sta drept marturie pentru acest lucru. O oda adusa vietii, un film cat se poate de realist.

Lasă un răspuns