Ce trebuie să știi înainte de a lua un credit

Cu totii stim cat de usor a devenit, in ziua de azi, sa faci un imprumut rapid nebancar pentru a-ti rezolva niste probleme aparute pe neasteptate si de care poti scapa doar cu o suma de bani de care nu puteai sa dispui fara ajutorul unei institutii finaciare.

Un credit de nevoi personale se poate obtine foarte usor doar cu buletinul, insa din pacate foarte multi se inhama la astfel de rate fara sa se gandeasca inainte la toate lucrurile pe care le presupune un imprumut. De aceea, am facut acest articol cu cateva lucruri esentiale pe care trebuie sa le cunosti inainte de a lua un credit.

  • Rata lunara in comparatie cu veniturile tale. Multi oameni isi iau credite cu o rata mai mare decat isi pot permite si din aceasta cauza ajung in situatia in care sa nu-si mai poata plati creditul. Fa-ti calculele cu atentie inainte de a apela la un credit firma si asigura-te ca suma pe care o platesti lunar nu este prea mare pentru veniturile tale.
  • Dobanda fixa sau variabila. Dupa cum probabil stiati, in cazul unui imprumut (bancar sau nebancar) exista doua tipuri de dobanda: cea fixa sau variabila. Conditiile pentru a-ti fi acceptat un credit cu dobanda fixa sunt ceva mai dure, astfel ca multi oameni obtin credite doar cu dobanda variabila, ceea ce inseamna ca suma pe care o platesc lunar poate sa creasca oricand. Daca iei un credit iti recomand sa alegi, daca poti, unul cu dobanda fixa pentru a nu avea surprize neplacute pe parcurs.
  • Perioada creditului. Nu sunt deloc fan al intrebarii ”unde te vezi peste 5 ani?” insa consider ca ar trebui sa te gandesti la ideea asta inainte de a face un credit, mai ales unul pe o perioada foarte lunga. Care este situatia ta actuala? Dar cum crezi ca o sa fie peste 20 ani, cand inca vei mai avea de platit un credit ipotecar? Evident, cu cat perioada unui credit este mai scurta, cu atat il vei plati mai usor.

Acestea au fost cele 3 aspecte pe care eu le consider esentiale in cazul in care intentionezi sa iei un credit.

Leave a Reply