Ce tipuri de salată poți planta iarna și de ce să o faci?

Chiar dacă vremea începe să fie din ce în ce mai rece, iar piețele ne prezintă o ofertă din ce în ce mai sărăcăcioasă, asta nu înseamnă că nu putem mânca sănătos și bine. Chiar dacă aparent, salata verde este doar un reprezentant al sezonului cald, există numeroase tipuri de salată care pot fi plantate și iarna.

Sunt șanse să nu le găsești în piață, ori de câte ori vrei tu, sau sunt șanse să fie destul de scumpe. Dacă ești destul de ambițios însă și trezești micul agricultor din tine, poți să le plantezi la tine acasă.

Nu, nu contează dacă stai la casă sau la apartament, deoarece salata poate fi plantată deopotrivă pe balcon sau în grădină. Ai nevoie de puțin pământ îngrășat cu bălegar natural și evident, de multă voință.

Care sunt tipurile de salată pe care le poți planta iarna?
Există mai multe tipuri de salată verde care poate să fie cultivată iarna, însă cele mai indicate sunt tipurile de salata agro, precum salata verde brighton și salata verde tokio. Cele două prezintă o rezistență foarte mare, chiar dacă sunt condiții meteo neprietenoase, ceea ce le face perfecte pentru perioada iernii, când temperaturile pot scădea dramatic, la valori la care ieșitul din casă pare a fi doar un vis urât.

Când se plantează salata verde pentru iarnă?
Perioada proprice pentru o astfel de cultură este toamna, pentru a ne putea bucura toamna de o porție sănătoasă de salată din producție proprie. Vei putea găsi o mulțime de alte informații, căutând agro hub în motoarele de căutare.

Care sunt beneficiile acestui tip de salată?
Evident, cultivarea salatei pe timpul iernii prezintă o mulțime de beneficii. În primul rând, vei descoperi plăcerea de a-ți planta propriile legume și de a consuma alimente din producție proprie, te vei bucura de alimente pe care le cunoști 100% și asupra cărora ai garanția că sunt cât se poate de naturale și cel mai important, vei putea mânca legume proaspete, inclusiv în anotimpul în care conservele sunt la putere.

Evident, costul plătit pentru salată este mult mai mic decât cel pe care îl plătești în mod normal, pentru a cumpăra salată verde din supermarket, așadar, nu ai niciun motiv să nu cauți semințe de salată și să te apuci de treabă.