Banii sunt pe jos, trebuie doar să te apleci și să-i iei

Da, știu că aparent sună destul de ciudat – chiar foarte pentru unele persoane – însă dacă trăiți conștient totul se va contura și veți înțelege despre ce vorbesc. Proverbul care stă la baza titlului acestui articol a fost spus de un maestru care ajunsese, prin experiența și viața lui, la înțelegerea respectivă care constă în ideea că producerea banilor nu e o acțiune grea, ba din contră orice om e capabil să atingă abundența financiară indiferent de situația lui actuală.

Mereu le-am spus oamenilor cu care am discutat pe teme asemănătoare că una dintre cheile principale ale bogăției este economisirea și cu asta nu mă refer doar la strângerea surplusului de bani care-ți rămâne la finalul lunii după achitarea tuturor facturilor și așa mai departe ci și la modul în care îți cheltui banii pe lucruri.

Unii au ținut cont de sfat și au început să-și schimbe în bine stilul de viață, alții nu s-au asociat nici în ruptul capului cu ceea ce le-am recomandat iar alții mi-au spus ca ei pur și simplu nu au de unde să economisească. Deci, repet, nu au bani pe care să-i pună la loc sigur fără să-i cheltuie.

Atunci i-am întrebat: ”Ai fumat astăzi?” la care ei mi-au răspuns: ” Da, dar doar câteva țigări.” , i-am întrebat: ”Ai băut Cola azi?” și mi-au spus: ”Sigur, nu mult, câteva pahare.”, ”Ai mers cu taxiul astăzi?” ” Da, așa am venit aici, dar doar câteva străzi, 15 lei am dat.”

Ei bine atunci mi-am dat seama că într-adevăr acești oameni își merită soarta și le-am spus că da, într-adevăr n-au de unde economisi și i-am lăsat în pace să se bucure de inconștiența lor și să viseze – în timp ce fumează, beau cola și merg 2 străzi cu taxiul – că o să ajungă vreodată să nu mai ducă lipsa banilor și să fie bogați.

Lasă un răspuns