Angajarea unui contabil pentru afacere nouă

Este greu sa gasesti un contabil bun, mai ales cand firma ta este noua si inca nu stii de ce fel de servicii de contabilitate ai nevoie. La inceput poate este usor sa te ocupi tu de taxe, dar cand afacerea va creste va fi destul de greu sa faci asta singur. Cel mai bine este sa angajezi un contabil inca de la inceput, caruia ii va fi foarte simplu sa se ocupe de tot daca cunoaste istoria companiei.

Daca ai nevoie de servicii de contabilitate pentru pfa, indicat este sa apelezi la un contabil care este familiarizat cu industria in care activezi. Este destul de greu sa te ocupi tu de acte si taxe, si sa-ti faci si meseria.

Un contabil potrivit se va ocupa nu numai de plata taxelor, dar si de planificarea acestora pe termen lung, si iti va da sfaturi financiare. Este important sa cauti cea mai buna firma de contabilitate Bucuresti, avand in vedere ca iti lasi mica afacere pe mana altcuiva.

Trebuie sa ai incredere in persoana care se va ocupa de veniturile si taxele tale, persoana care iti va fi practic un partener de afaceri. Pentru ca exista foarte multe firme de contabilitate, cel mai bine este sa ceri recomandari de la persoane din industria ta.

Apoi, cand discuti cu diversi contabili, incearca sa afli cum te pot ajuta ei sa economisesti bani, dar si sa cresti afacerea. Trebuie sa fii constient ca persoana pe care o angajezi va avea acces la toate informatiile tale, inclusiv castiguri, taxe, proprietati, etc. Este o decizie importanta, si nu trebuie sa te grabesti. Asigura-te ca angajezi candidatul ideal pentru mica ta afacere.

Multe firme si afaceri mici nu au volumul de tranzactii atat de mare incat sa fie necesar sa angajeze un contabil cu program intreg. Angajarea unei firme de contabilitate pentru sfaturi, este un prim pas pe care il poti face. Ulterior, cand afacerea ta va creste, vei stii deja care sunt necesitatile si asteptarile tale, si daca firma respeciva te poate ajuta pe viitor.

Leave a Reply