Amendă: Am intrat în rândul șoferilor!

Și sper să fie și ultima! Vineri am avut ceva treabă pe la București și am zis că-i mai bine să o iau pe Urziceni. De ce? Nu știu, sincer habar nu am ce a fost în capul meu. Toate au decurs bine până la întoarcere, când am fost surprins de un echipaj de Poliție în Orboiești, dotat cu radar d-ăsta nou.

Cum mă îndreptam eu spre casă, de pe sensul celălalt mă întâmpină echipajul dotat cu radar și semnalele acustice în funcțiune și mă poftesc să trag pe dreapta. Vreau să vă spun că din 2011 de când am permisul, nu am fost oprit niciodată de vreun echipaj de Poliție, nici măcar pentru un control de rutină, drept urmare, nici actele nu am știut să le prezint cum trebuie. În fine, verifică rapid, și-îmi zice:

Polițist: Aparatul radar v-a surprins circulând în localitatea Orboiești cu 103km/h.
Deodată mi s-au înmuiat picioarele, când am auzit cele două cuvinte: Localitate și 103km/h. Practic, nu mi-a venit să cred. Nu sunt un vitezoman și 103km/h sunt 103km/h.

Polițist: O să merg să vă închei procesul verbal. Puteți opri motorul.
Au trecut aceste 5 minute cât timp a durat încheierea procesului verbal, de parcă ar fi fost 5 ore. Nervii încordați la maximum și tot încercam să găsesc vinovatul. Bineînțeles, nu aveam nicio scuză, martor fiind aparatul radar. M-am consolat cu ideea: Am comis-o, voi plăti!

În cele din urmă, vine și polițistul cu procesul verbal și-mi zice:
Polițist: Ați depășit limita de viteza maxim admisă de 70km/h în localitatea Orboiești cu 33km/h. Vă voi aplica sancțiunea minimă ce constă în 6 puncte amendă și 4 puncte de penalizare. Aici jos, dacă aveți vreo obiecție puteți scrie.

Tipul a fost politicos și s-a comportat exemplar cu mine însă ce pot scrie la obiecții? Că nu a fost așa, când dovada era aparatul radar? Că nu voi mai face? Că îmi cer scuze, și nu se va mai repeta? Nu-și aveau rostul aceste comentarii.

Într-un final, mi s-a luat o piatră de pe inimă când am aflat că limita de viteză era de 70km/h și că puteam să-mi păstrez permisul. Bine, asta nu m-a scutit de amenda de 420 Lei pe care oricum va trebui să o plătesc, și o voi face chiar mâine, pentru a plăti doar jumătate, adică 210 Lei.

În concluzie, amenzile s-au mărit și m-am convins de asta pe propria piele. Nu știu nici la ora actuală ce a fost în capul meu, nu am văzut niciun indicator în Orboiești și poate ăsta a fost motivul pentru care am mers cu 103km/h, deoarece m-am comportat ca fiind în afara localității, însă asta bineînțeles nu este o scuză.

Practic, abia după ce o pățești pe propria piele și pe propriul buzunar, îți dai seama că ai greșit. Eu am greșit, îmi recunosc fapta și nu am nicio scuză. Mulțumesc domnului polițist ce mi-a dat sancțiunea minimă. Mai mult de atât nici el nu putea face pentru mine.

Leave a Reply