A venit iarna! V-ați făcut schimbul de ulei?

A venit iarna, gata! De dimineață în mașină termometrul indica -3°C, și deși îmi planificasem banii pentru schimbul de ulei abia luna viitoare, am zis că e mai benefic să-l schimb chiar acum, astfel, am studiat și eu piața, să văd ce-i mai benefic pentru motorul meu, un 1.8 MPI Benzină.

Până acum, am folosit Castrol Magnatec 10W-40, însă mecanicul de la Internation Service ce-mi este prieten bun, mi-a recomandat noua gamă Castrol EDGE, ce folosește nu știu ce tehnologie pentru ajustarea vâscozității, habar n-am, că nu-s mecanic.

Astfel, pentru anotimpul rece, mi-a recomandat Castrol EDGE 5W-40. Bidonul de 4 Litri m-a costat 160 Lei, și sper să trec cu bine de această iarnă. PS: La ultimul schimb de ulei m-am interesat și eu ce-i cu valorile astea (5W-40, 10W-40) și o să revin cu un articol, pentru a vă arăta și vouă ce-i cu aceste valori.

Deasemenea, din cele relatate de mecanic, am înțeles că tehnologia asta Fluid Strenght constă într-o lubrifiere mai bună a motorului la temperaturi mai mici, scăzând timpul necesar pentru încălzirea uleiului și reducerea vâscozității pentru funcționarea lui la parametrii normali. Acum, nu știu ce să zic, eu totuși am încredere în el și nu cred că mi l-a recomandat doar în scop de marketing.

Practic, mașina are și ea personalitatea ei, ca și voi de altfel. Puneți-vă în locul ei: Parcă într-un fel ați bea un pahar de Premiat și altfel ați degusta un Cabernet Sauvignon. Așa e și cu mașina voastră. De altfel, la orice bidon de Castrol EDGE cumpărat, veți primi un tricou, cu toate că s-a cam dus vara.