3 modalități prin care poți avea un telefon mai sigur

Vietile noastre par mai sigure in momentul de fata daca stam sa ne gandim. Siguranta este la ordinea zilei, iar acum, in secolul 21 nu iti mai este frica sa iesi seara pe strada. Insa, o data cu avansarea tehnologiei, viata noastra digitala s-a dezvoltat tot mai mult, petrecem atat de mult timp online incat ne-am construit imagini virtuale, acestea putand sa fie identice imaginii noastre din viata reala sau diferite.

Pentru a avea o reputatie buna si a ne simti in siguranta trebuie in primul rand sa avem un telefon sigur, care sa nu ne cauzeze probleme pe viitor. Iata ce trebuie sa facem pentru a avea un telefon cat mai sigur iar viata noastra din mediul online sa fie in siguranta.

1. Folositi un sistem de blocare. Mai exact, clasicul lock screen. Fie ca puneti o parola formata din cifre sau litere, eventual un desen, acest lock screen va protejeaza foarte mult in cazul unui eveniment nefericit cum ar fi pierderea acestuia. De asemenea, poate va uitati telefonul pe undeva iar curiosii s-ar uita prin el, insa ati fi salvat daca folositi un sistem de securitate. De asemenea, telefoanele moderne au acum si posibilitatea de a fi deblocate prin intermediul amprentei, o alta modalitate buna de a tine datele de pe dispozitivul mobil in siguranta.

2. Nu instalati aplicatii piratate. Daca pe telefoanele cu iOS este mai greu, atunci cand vorbim de Android se pot face foarte multe. Daca ati facut root telefonului si instalati aplicatii piratate s-ar putea sa aveti tot felul de surprize neplacute datorita acestora. In ele se afla tot felul de virusi de tip malware, iar acestia apar destul de usor pe telefoanele cu Android.

3. Cititi intotdeauna privacy policies. Atunci cand instalati o aplicatie noua pe telefon, mai mult ca sigur la inceput va cere acordul sa foloseasca anumite ustensile din telefon. In cele mai multe din cazuri se cere accesul la contacte, la camera, microfon si locatie. Vedeti daca acea aplicatie are neaparat nevoie de acces la acele functionalitati, iar daca ceva vi se pare suspect, mai bine nu instalati acea aplicatie.

Leave a Reply